09/01/2017

Ona Codinenca reestrena l’informatiu “Eix 59” amb un format renovat a partir d’aquest 9 de gener. L’informatiu passarà a ser diari, en lloc de bisetmanal com fins ara, i tindrà un quart d’hora de durada. El programa acosta l’actualitat local del nord-oest del Vallès Oriental i del sud del Moianès.

L’Eix59 s’estructura a partir de cròniques informatives i, en temes puntuals, s’inclouen entrevistes que permeten aprofundir en alguns dels temes més destacats. Per tal de tenir aquesta dimensió trans comarcal i treballar els esdeveniments des del mateix territori, Ona Codinenca compta amb una delegada a Caldes de Montbui, un delegat a Moià i un altre a Bigues i Riells. A més de les informacions d’actualitat, el programa inclou seccions com propostes d’excursions, cartellera cultural i un repàs de l’agenda.

El programa és una coproducció entre Ona Codinenca i La Xarxa i té com a objectiu de donar cobertura informativa als principals fets noticiables dels municipis de la zona, estructurats al voltant de la carretera C-59. Així, butlletí recull informació dels següents municipis: Sant Feliu de Codines i Bigues i Riells, al Vallès Oriental; Sant Quirze Safaja, Castellterçol, Castellcir, Granera i Moià (Moianès) i Gallifa (Vallès Occidental).

L’Eix 59 és possible gràcies a una línia d’ajuts econòmics que La Xarxa destina a emissores de municipis de menys de 10.000 habitants i és una evolució del butlletí informatiu “Codines al dia” que es va estrenar fa dues temporades passada gràcies a la mateixa línia d’ajuts.
El butlletí s’estrena cada dia, de dilluns a divendres, a les 19:30 hores i es repeteix cada dia a les 13:30 del migdia. Es poden escoltar a la carta al web www.onacodinenca.cat i a l’APP d’Ona Codinenca. I els principals titulars es recullen al perfil de Twitter @eix59