11/05/2021

La 21a edició dels premis Ràdio Associació Catalunya (Premis RAC) ha destacat la tasca de les ràdios per informar durant la pandèmia. L'organització considera que els premiats d'aquest any "són una mostra excel·lent de la ràdio que ha apostat per tirar endavant i estar al costat de l'oient tot i les dificultats que representava treballar en pandèmia". I, en un comunicat, subratllen el "sobreesforç extraordinari per acostar-se a l'oient en els moments més durs, acompanyant-lo amb la informació i, a la vegada, intentant distreure'l del neguit de la situació".

En la categoria de millor programa de ràdio local, el jurat ha premiat "Palau notícies" de Ràdio Palau, de Palau-Solità i Plegamans, un exemple de ràdio de proximitat i de periodisme en estat pur, per haver destapat amb eines periodístiques el cas crític de la Residència d'Avis Palau, que amb un alt índex de contagis i defuncions, havia imposat l'hermetisme informatiu. Dues Mencions de Qualitat han estat per a: "Especial 1 any de confinament" de Ràdio Igualada i "Informatiu Especial Covid", de Vilassar Ràdio. Des d'Ona Codinenca felicitem els companys de les ràdios locals premiats, especialment a Ràdio Palau amb qui hem compartit inquietuds durant les èpoques més dures de la pandèmia.

Ona Codinenca hi ha participat proposant les edicions de Quinto de Confinament en la categoria de millor programa de ràdio local. Els premis han rebut 117 propostes que, segons l'organització, "han estat una demostració del valor que la ràdio ha tingut durant aquest any tan dur provocat per la pandèmia".

Entre els guardonats hi ha Marc Giró, de RAC1,"El Búnquer" de Catalunya Ràdio, "El Mur. Els llocs de la Memòria" d'À Punt Ràdio, "Tothom" de Tarragona Ràdio, i el treball d'investigació "Barçagate".

També ha estat distingit el programa "Crims" de TV3 amb el "Guardó 1924" i han rebut Mencions d'Honor Josep M. Pallardó, Conxita Casanovas, Jaume Serra, i la campanya recaptatòria de l'especial "Versió Clínic", de Versió RAC1.