CiU de Sant Feliu, Sant Quirze i Biguesi Riells proposen un centre d'interpretació de la natura a Sant Miquel del Fai

Els candidats de CiU Joan Vila (Bigues i Riells), Joan Fontserè (Sant Feliu) i Anna Guixà (Sant Quirze) amb Sant Miquel al fons. | Foto: Ton Falqués.

17/05/2015

Els candidats de Convergència i Unió de Bigues i Riells, Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines proposen fer un centre d’interpretació de la natura centrat en la geologia a Sant Miquel del Fai, un cop l’espai natural hagi passat definitivament a ser propietat de la Diputació de Barcelona. Joan Vila, de Bigues i Riells, Anna Guixà, de Sant Quirze, i Joan Fontserè, de Sant Feliu, ho han presentat aquest divendres 15 de maig en una roda de premsa acompanyats per altres membres de les seves candidatures.

La idea de CiU es basa en un estudi que ha fet el geòleg Jesús Carner, emmirallant-se amb els geoparcs que hi ha arreu d’Europa.  L’estudi apunta quins aspectes relacionats amb la geologia, l’entorn natural, la història i el patrimoni de la zona podrien tractar-se des de Sant Miquel del Fai.

El centre d’interpretació, segons els candidats, es relacionaria amb universitats i escoles, però alhora tindria un vessant més turístic. Els tres caps de llista afegeixen que l’activitat que ells proposen és compatible amb l’activitat turística i escolar que s’hi està fent ara mateix.

Els tres candidats han insistit molt en la idea que s’ha de fer una gestió directa des del mateix territori i afegeixen que el fet que els tres municipis ara formin part de dues comarques diferents (el Vallès Oriental i el Moianès) no serà cap problema, ja que la titularitat de l’espai serà d’una institució supramunicipal com és la Diputació de Barcelona.