Ona Codinenca és gestionada per una entitat sense ànim de lucre i, per tant, tots els programes estan fets des del voluntariat. Deu anys després de la seva posada en marxa, la ràdio no només s’ha consolidat com un mitjà de referència en la informació local sinó que la graella de programació ha anat creixent de manera progressiva.
Ona Codinenca compta amb una mitjana de tres hores de programació pròpia diària (de dilluns a divendres). L’emissora compta amb més d’una vintena de programes de producció pròpia. A més de la producció pròpia, la graella inclou programes externs, programes de la XAL i connexions amb la Xarxa.
A més de la programació setmanal, l’emissora es caracteritza per la gran quantitat de programes especials i retransmissions des de fora els estudis. A més de narracions esportives i de retransmissions dels partits més destacats o decisius que disputen els equips del municipi, la ràdio es converteix en el mitjà de comunicació oficial en esdeveniments com la cavalcada de Reis o la mitja marató Ascens a Sant Sadurní. Programes que es complementen amb propostes més genuïnes com el Quinto radiofònic que, després de deu edicions, s’ha convertit en un dels programes més esperats de l’any.
Història d’Ona Codinenca
Ona Codinenca, la ràdio municipal de Sant Feliu de Codines, va iniciar les seves emissions el 9 de gener de 2005. L’emissora neix fruit de la bona predisposició de l’Ajuntament que decideix apostar per la creació d’una ràdio municipal i la d’un grup de santfeliuencs que de forma voluntària decideix treballar desinteressadament en la creació de la ràdio.
La filosofia d’Ona Codinenca és la il·lusió i el treball en equip per fer una ràdio de qualitat per a Sant Feliu de Codines.
Els primers estudis de la ràdio, arreglats pels mateixos voluntaris que la van impulsar, es van situar al segon pis del centre Social Maria Roca-Umbert, “Can Buixó”. La temporada 2009/2010, però, Ona Codinenca es va traslladar als baixos de l’antic edifici de l’Ajuntament de forma provisional mentre es reformava el centre social. Així, la festa major de l’any 2010 es va poder inaugurar la reforma dels estudis, l’actual seu de la ràdio.
L’emissora fa un salt qualitatiu a nivell informatiu la temporada 2014/2015 amb l’adhesió al protocol d’intercanvi d’informació de La Xarxa. Convertint-se, en l’emissora de referència per a la Xarxa dels pobles del nord-oest del Vallès Oriental i el sud del Moianès.
L’actual junta d’Ona Codinenca la formen: Ton Falqués (director), Gemma Permanyer (sotsdirectora), Marc Guadilla (secretari), Joan Vernet (tresorer) i Eduard Batlles, Teresa Flequé, Pau Ibars, Mercè Serratacó i Montse Vila (vocals). Però la ràdio és possible gràcies a una seixantena de col·laboradors.