El PSC facilitarà que Pladevall sigui alcalde però només durant un any

14/06/2019

Junts per Sant Feliu de Codines i el PSC han anunciat aquest dijous 13 de juny a la nit un acord de governabilitat per als propers 4 anys amb 44 propostes per al municipi. El PSC facilitarà la investidura del cap de llista de Junts, Pere Pladevall, que es convertirà en alcalde del municipi per quarta vegada consecutiva. L’acord preveu, però, que Pladevall sigui alcalde durant només el primer any i que, posteriorment, faci un pas al costat perquè una altra persona del seu grup ocupi el seu càrrec.

En declaracions al programa “Territori 17” i “Eix59” Pladevall explica que interpreta que els resultats de les votacions com que “em diuen que em volen com a alcalde, però que vagi preparant un relleu”.

Els resultats del 26 de maig a Sant Feliu van deixar un hemicicle sense cap majoria absoluta i al PSC amb la clau entre optar per la continuïtat de Junts, amb 6 regidors, o bé per les forces que s’havien reivindicat com les del canvi, Primàries i ERC que sumen també 6 regidors. Després de setmanes de negociacions entre tots els partits, el PSC ha anunciat que facilitarà la investidura de Pere Pladevall, que encetarà el seu quart mandat.

L’acord programàtic que han presentat aquest dijous inclou actuacions dels programes de les dues formacions, però també d’altres partits i aportacions externes, segons ha explicat el cap de llista del PSC.

Podeu consultar l’acord aquí:

Primàries Codines posa a votació els escenaris possibles

La notícia de l’acord que tornarà a fer alcalde a Pere Pladevall ha transcendit en la recta final de l’assemblea que Primàries Codines havia convocat amb tots els electors del projecte per exposar els diversos escenaris que s’han treballat al llarg d’aquestes setmanes i per escollir quines línies es seguirien de cara a la investidura de dissabte. Unes 80 persones han escollit que la formació ha de presentar Joan Fontserè com a candidat a la investirura de dissabte i seguir buscant suports per formar govern.

L’assemblea ha servit perquè diversos candidats de Primàries expliquessin les reunions per buscar una majoria de govern que s’han mantingut aquestes setmanes tant amb Esquerra com amb el PSC. Al llarg de la trobada s’ha debatut l’escenari d’oposició, el d’un govern amb Esquerra amb el suport puntual del PSC a la investidura, el d’un tripartit. I el de buscar un acord amb Junts, però sense l’alcalde Pladevall, tenint en compte que aquesta era una de les condicions que el PSC també posava sobre la taula.