El PSC, primera força les eleccions al congrés a Sant Feliu amb un 26% dels vots

La situació de les meses va canviar per mitigar la calor / Foto: Angel Falqués

25/07/2023

El PSC ha estat la primera força a Sant Feliu de Codines en les eleccions al Congrés dels Diputats d’aquest diumenge 23 de juliol en rebre 727 vots que suposen un 26% de representació. Es tracta d’una victòria històrica per a la formació al municipi. Els socialistes han doblat el percentatge de suports que van tenir en les eleccions estatals de fa quatre anys, quan van obtenir un 11’9% dels vots. Esquerra ha perdut suports i ha passat a ser la segona força al municipi en obtenir  573 vots, que representen un 20’5%, 11 punts per sota el resultat de 2019. Junts ha estat la tercera força amb el 14’4% de suports, quatre punts per sota el que va tenir en les anteriors generals. Sumar ha crescut amb més d’un 5% de vots respecte els anteriors comicis, arribant al 15 i mig per cent. La CUP, en canvi, ha perdut gairebé la meitat de suports fregant el 6% dels vots en aquesta ocasió. El PP frega el 6’5% de suports, dos punts per sobre el que va obtenir fa quatre anys i VOX obté un suport un punt i mig per sobre al 2019. També s’han registrat 26 vots blancs i 30 vots nuls.

Una de les incògnites de la jornada era si la convocatòria electoral en un moment de l’any en que moltes persones es troben de vacances i, en plena onada de calor, faria baixar la participació. A Sant Feliu, els comicis han tingut una participació de 2790 persones (un 58,2% dels electors), un 11’3% menys que a les eleccions de 2019. Tot i això, ha estat un punt més alta que a les eleccions municipals de fa dos mesos quan van votar un 57’2% dels codinencs. La coincidència amb les vacances ha fet que s’hagin registrat 158 vots per correu, molts més dels que són habituals.

Ona Codinenca ha seguit l’escrutini a Sant Feliu amb una taula d’anàlisi en la que també s’han comentat els resultats a nivell estatal. Podeu recuperar el programa especial aquí.

Els resultats d’aquest diumenge fan que el codinenc Arnau Ramírez Carner, número 8 a la llista del PSC per Barcelona que encapçalava Meritxell Batet, revalidi el càrrec de diputat al Congrés. Aquesta serà la tercera legislatura del diputat vallesà a la cambra. La primera va ser molt breu: va obtenir l’escó l’abril de 2019 però la repetició electoral va fer que estés al càrrec només durant mig any. A les eleccions del novembre de 2019 va tornar a sortir escollit i ha exercit el càrrec fins ara, que està en funcions. Ramírez és secretari de polítiques LGTBI del PSC i aquesta legislatura ha estat portaveu adjunt de la Comissió d’Afers Exteriors del Grup Parlamentari Socialista. Juntament amb Míriam Nogueras, cap de llista de Junts, són els dos únics diputats del Vallès Oriental que han sortit escollits en les eleccions del 23 J.

Podeu escoltar aquí l’entrevista a Arnau Ramírez a l’Eix 59 de dilluns.

Arnau Ramírez en el moment de votar / Foto: Cedida