14/02/2024

Com ja és tradició el dimarts de carnestoltes se celebra, a la Plaça Josep Umbert ventura, la menjada popular d’escudella. Centenars de persones s’han aplegat en aquest lloc des de mig matí i fins ben entrada la tarda per degustar el brou. En total en les 10 olles i cassoles s’hi han cuinat 2.300 litres que s’han repartit entre veïns i visitants sumant un total de 6.000 racions. Des de l’any passat qui s’encarrega de l’organització, és l'entitat Amics de l’Escudella, un grup de gent procedent de la desapareguda entitat Sense Estovalles, i que ha aconseguit noves incorporacions en els seus 2 anys de vida.

Pel que fa el consum d’aigua en aquesta celebració és molt elevat, ja que a banda dels més de 2.000 litres necessaris per elaborar el brou, se’n necessita tant per a fer la preparació, com sobretot la neteja. En aquest sentit aquest any s’ha apostat per utilitzar aigua freàtica en alguns processos.

Coincidint amb l'Escudella de carnaval, l'Ajuntament ha fet pública una auca de l'any 1981, en la que es detalla com era la celebració en aquella època, quan es feia al Pla de l'Os. 

Escolteu la notícia sencera amb diversos testimonis aquí.

Àudio de la notícia: