Junts+ guanya en tots els municipis del Moianès i ERC manté el segon lloc tot i la davallada

Foto: Col·legi electoral a l'espai Les Faixes / Ajuntament de Moià

13/05/2024

Al Moianès Junts+ ha guanyat amb el 37,7% dels vots, a més, és la força més votada a tots els municipis de la comarca. Tot plegat en unes eleccions on la participació queda igual que en les passades eleccions amb un 61%. ERC és la segona força més votada del Moianès amb un 19% dels vots, i el partit socialista escala fins a la tercera posició amb un 14% dels vots. En canvi, la CUP es queda amb un 7% dels vots i cau a la quarta plaça. També arriba amb força al Moianès Aliança Catalana amb un 5% dels vots.

A la capital, Moià,  Junts també guanya i Esquerra passa a ser segona força. El PSC és la tercera força seguida de la CUP i AC. Una dinàmica que es repeteix a la majoria de pobles. Només a Castellterçol i Sant Quirze Safaja el PSC aconsegueix ser segona força. Precisament a Castellterçol, Junts+ ha aconseguit el 39% dels vots, el PSC el 17% i ERC ha caigut a la tercera posició amb un 16%. 

Junts és el Partit que més percentatge de vot guanya a la comarca amb un 6% seguit d’AC que en suma un 5% i PSC amb un 4%. l’Altra cara de la moneda són Esquerra i la CUP que sumen un 10 i 4% menys de vot que el 2021. Pel que fa als diputats al Parlament, Ennatu Domingo de Castellterçol serà diputada per Junts per Catalunya.

Notícies relacionades

Una de les urnes del 12M  /  Foto: Ton Falqués

12/05/2024
Junts+, primera força a Sant Feliu el 12M amb un 34'5% dels suports
Butlletes del 12-M a Caldes / Roger Rams

Butlletes del 12-M al col·legi de l'Ajuntament de Caldes / Roger Rams

12/05/2024
Junts+ s'imposa a Caldes i el PSC a Bigues i Riells del Fai