Junts guanya les eleccions però perd la majoria absoluta a Sant Feliu

Pere Pladevall, cap de llista de Junts

29/05/2019

Junts per Sant Feliu de Codines, el partit liderat per Pere Pladevall, ha guanyat les eleccions municipals d’aquest diumenge 26 de maig tot i que ha perdut la majoria absoluta que fins ara ostentava. El partit de l’actual alcalde ha estat el guanyador dels comicis amb 1.205 vots, un 40% dels vots emesos. Amb tot, ha passat dels 8 regidors que tenia en l’anterior mandat als 6. De fet, durant bona part d’escrutini la xifra de regidors de Junts era de 5. El regidor que ballava se l’ha disputat amb Esquerra però, finalment, i per només dos vots, Junts ha obtingut el sisè regidor.

Primàries Codines, amb Joan Fontserè de cap de llista, s’estrena al muncipi obtenint 5 regidors, amb un total de 1.106 vots que suposen un 38% de suport i es converteix en la segona força del municipi. 

Joan Fontserè, de Primàries

Esquerra, que conjuntament amb Primàries Codines, apostava pel canvi ha obtingut finalment 1 regidor tot i que durant bona part de la nit se l’ha estat disputant amb el sisè de Junts. Els republicans, amb Pau Ibars com a cap de llista, han obtingut 400 vots.

Pau Ibars, cap de llista d’Esquerra

El PSC ha mantingut el regidor que ja tenia amb una xifra de vots similars a la de fa 4 anys. Ha obtingut 262 vots, 10 més que en les anteriors eleccions. La formació de Rubén López, però, podria tenir la clau per donar la majoria al govern.

Ruben López, del PSC

La peculiar candidatura CIRC, liderada per Marc Fernández i que s’estrenava en aquestes eleccions, ha obtingut 3 vots. CIRC es va estrenar fa quatre anys a Caldes de Montbui i va obtenir 49 vots.

Les eleccions municipals han tingut una participació del 65,42%. És a dir, han votat 3.023 de les 4.621 que hi tenien dret. A més dels vots per les cinc candidatures, s’han registrat 24 vots en blanc  23 vots nuls.

La nit electoral ha estat seguida per Ona Codinenca des d’un estudi especial instal·lat al mateix centre cívic. Una nit de ràdio que ha servit per viure l’escrutini en directe amb l’intens frec a frec entre les dues primeres forces del municipi.

A continuació podeu recuperar el vídeo del programa especial: