La millora de la C-59 entre Caldes i Palau preveu dues noves rotondes

Foto: Una de les rotondes serà a l'alçada de Can Valls on s'havien fet manifestacions per demanar millores en la seguretat / Gemma Permanyer

05/06/2024

El projecte de millora de la C-59 entre Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans, que cada dia utilitzen 32.000 vehicles, preveu mesures com la construcció de dues noves rotondes i un nou pas de vianants amb semàfor. Les millores, que segons el Govern,  s'enfoquen sobretot a millorar la seguretat de la via, i a fomentar el transport públic.  El projecte, que ja s'ha aprovat inicialment, s'ha presentat dilluns davant un centenar llarg de persones aquest dilluns al vespre, a la sala de plens de Caldes.   

Els responsables de Territori també han explicat que s’instal·laran separadors de carrils per evitar xocs frontals, i s’hi farà un carril per anar amb bicicleta o a peu. Un dels principals objectius de tot plegat, a banda de la millora de la seguretat, és prioritzar el transport públic. Per fer-ho, aquest projecte s'emmarca en la xarxa Bus Ràpid de Catalunya (BRCAT), i comptarà amb alguns trams de carril exclusiu per a autobusos en els dos sentits de la marxa, i se'n milloraran les parades actuals. Per a tot plegat el Departament de Territori de la Generalitat ha presentat un pressupost de 15 milions d'euros. Ara el projecte entra en la fase d'exposició pública.

Escolteu la notícia aquí: