La neteja i manteniment de la via pública, el trànsit i els gossos, els aspectes que més preocupen

13/06/2024

Pràcticament, 200 persones han pres part del procés participatiu per elaborar la nova ordenança de civisme que s’ha dut a terme durant el mes de maig a Sant Feliu de Codines. L’objectiu de fer aquest procés ha estat recollir les opinions, propostes i preferències en àmbits d’actuació relacionats amb el civisme, per acabar elaborant una nova ordenança de civisme i convivència al municipi. El procés l’està duent a terme una empresa externa, i hi han participat tant els membres del govern, com de l’oposició, els tècnics del consistori, i també la ciutadania, a través d’un formulari telemàtic que es podia respondre a la plataforma decidim, i que ha recollit 176 opinions, i també a través d’una sessió presencial que va aplegar més d’una vintena d’assistents. Del total de participants, el 58% han estat dones, i el 37% homes.

Pel que fa a les prioritats que cal abordar, la neteja de la via pública i la manca de manteniment és l’aspecte que més preocupa als codinencs, ja que és el més repetit en l'enquesta. En segon lloc, es troben els aspectes relacionats amb el trànsit rodat, com ara l'excés de velocitat o l’ocupació de les voreres per part de cotxes. En tercera posició es troben els gossos, amb la brutícia que generen al carrer com a principal problema. Entre la resta de temes que amoïnen a la població, hi ha la gestió de residus i el sistema porta a porta o la delinqüència i inseguretat.

El procés es troba ara mateix en la fase de redacció de l'avantprojecte de l'Ordenança convivència i civisme que, un cop validada i revisada pels serveis jurídics, es proposarà la seva aprovació en un Ple Municipal, un cop conclòs el procés participatiu. 

Recupereu la notícia aquí:

Notícies relacionades

Foto: Contenidors de fracció orgànica / Gemma Permanyer

22/05/2024
Els horaris dels bars, la neteja o el trànsit, algunes de les qüestions que inclourà la nova ordenança de civisme de Sant Feliu