L’OnCodines Trail presenta l’edició del 2024 amb l’objectiu de reunir 200 equips i recaptar 200.000€

02/10/2023

Aquest divendres ha tingut lloc a la sala Tarafa de Granollers la presentació oficial de la pròxima edició de l’OnCodines Trail. El repte esportiu i solidari amb la lluita contra el càncer arriba enguany a la seva 4a edició, i ho fa amb un ambiciós objectiu: arribar als 200 equips inscrits a la prova, i recaptar 200.000 euros, per destinar-los a la investigació contra aquesta malaltia.
Com cada any les 3 fundacions beneficiàries seran, d'una banda, la Fundació OncoVallès, que rebrà el 70% dels diners recaptats, La Fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecchia, que rebrà el 15%, i El BBHI de l'Institut Guttmann de Barcelona, que n’obtindrà el 15% restant. 

El director de la prova Lluís Vilalta es mostra orgullós d’haver omplert la sala Tarafa, en el primer any en què la presentació oficial surt de Sant Feliu, i apunta que el fet de mobilitzar a la gent pot ser un bon presagi de cara als objectius que s’han marcat. Pel que fa a les novetats respecte als recorreguts, Vilalta ha apuntat que enguany n’hi haurà 3 en lloc dels 2 habituals, i que la muntanya tindrà molt més protagonisme que en les anteriors edicions. Aquest ha estat un canvi sorgit de les enquestes que es fan als participants en finalitzar l’OnCodines, que en aquest cas han apostat clarament per tenir menys trams urbans i més per espais naturals. D’aquests 3 circuits n’hi ha 1 que es podrà fer corrents, i que tindrà 78 quilòmetres, un que es podrà fer o bé caminant o bé corrent, o de forma alterna, i que comptarà amb 63 quilòmetres, i un tercer de 43 quilòmetres que només es podrà fer caminant. Una altra de les novetats, és que en aquesta nova edició, 3 nous municipis de 3 comarques diferents passen a formar part del recorregut de la prova, són Sant Martí de Centelles, a Osona, Castellterçol al Moianès, i Gallifa al Vallès Occidental.

 

Plànol dels diferents recorreguts de la pròxima edició de l'OnCodines Trail.

 

Una altra de les incògnites que es va desvetllar en aquesta presentació, va ser qui serà la persona encarregada d’apadrinar la prova, i prendre així el relleu al padrí d’aquest 2023, Pol Makuri. Doncs bé, en aquesta ocasió s’ha escollit a Maria Petit, una atleta cega, que ja ha participat en diverses proves atlètiques arreu del país, i que a través d’un vídeo fet públic durant l'acte de presentació, s’ha mostrat il·lusionada d’haver estat l’escollida.

Després de l'èxit de la primera edició aquest 2023, la pròxima edició, també comptarà amb La Petita OnCodines, que tindrà lloc el dia 2 de març, i en la que hi podran participar equips d'un mínim de 3 integrants, formats per infants d’entre 7 i 15 anys, que hauran de completar un recorregut circular de 20 quilòmetres entre Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines. Des d'aquest diumenge, i fins al 31 de març les inscripcions estan obertes al web oncodinestrail.cat.

Podeu escoltar l'àudio de la notícia emesa a l'Eix 59 clicant aquí.