Mercè Serratacó és escollida nova alcaldessa de Sant Feliu de Codines

07/06/2020

Mercè Serratacó i Costa, del partit independents Junts, ja és la nova alcaldessa de Sant Feliu de Codines en substitució de Pere Pladevall, qui ha estat alcalde durant 13 anys. Serratacó ha jurat el càrrec aquest divendres en un ple sense sorpreses que ha seguit el guió previst. Ha obtingut els vots del seu grup i del regidor del PSC, Rubén López, que s’incorporarà al govern. En el seu primer discurs com a alcaldessa ha apuntat alguns dels projectes que vol impulsar i ha apuntat la reforma de la plaça.

Serratacó, fins ara primera tinent d'alcalde, pren el relleu a Pere Pladevall complint l'acord d'investidura signat entre Junts i el PSC ara fa un any. L'acord marcava que el PSC s'abstenia en la investidura per facilitar el govern a Junts, en minoria, amb la condició que l'aleshores alcalde plegués al cap d'un any.

En els darrers mesos Primàries Codines i Esquerra han elaborat un Pla de Govern per als tres anys vinents que han presentat públicament aquesta setmana i que també van fer arribar al PSC. Finalment, però, no han seduït al PSC i el ple d'investidura no ha tingut cap gir de guió. Serratacó, hereta un govern marcadament personalista en el qual l’alcalde duia el 10 deu carteres. Dels seus mandats en quedaran obres com el tanatori, el camí del parc usart, l’escola bressol municipal o la reforma del centre cívic.

La nova alcaldessa ha estat investida amb els vots dels seus companys de partit i del PSC. Els cinc regidors de Primàries Codines ho han fet per a Joan Fontserè i el regidor d'Esquerra, Pau Ibars, s'ha votat a ell mateix.

La retransmissió del ple d'investidura tanca una setmana de programació especial a Ona Codinenca que ha comptat amb entrevistes a l'exalcalde, Pere Pladevall i als portaveus dels quatre partits polítics amb representació municipal.