Julián de los Pinos (al centre de la imatge) amb Jaume Vilardell, Pere Pladevall i Maria Àngels Pont en l'homenatge que l'Ajuntament li va fer per la seva jubilació / Foto: G. Permanyer

31/08/2020

El doctor Julián de los Pinos García, metge de família durant més de 40 anys a Sant Feliu de Codines, ha mort aquest dilluns a Palamós a l’edat de 77 anys. El doctor Pinos, que és com se’l coneixia popularment a Sant Feliu, va exercir de metge ininterrompudament al municipi durant 41 anys. Nascut al municipi de Talavera de la Reina (Toledo) el 1943 va arribar a Sant Feliu el 1971 on va exercir la seva professió fins al desembre de 2010, quan es va jubilar.

Julián de los Pinos va estudiar medicina a la Facultat de Madrid de 1960 a 1966, quan va acabar i va començar a exercir. Poc després va fer unes oposicions i va demanar plaça a Sant Feliu, municipi que va escollir juntament amb la seva dona, Maria Àngels Pont, catalana a qui va conèixer a Toledo. Al llarg de la seva trajectòria, Pinos ha vist evolucionar la medicina de família, ja que quan va arribar no hi havia ni centre de salut ni ordinadors. Així ho recordava en una entrevista al programa Vivències d’Ona Codinenca el mateix dia de la seva jubilació, el 17 de desembre de 2010.

Pinos es va especialitzar en la pediatria i la geriatria i a Sant Feliu va combinar l’exercici de la professió al CAP amb una consulta privada.  Entre les anècdotes de la seva vida laboral hi ha el fet que el 1955 fos el metge del Vallès Oriental que va batre el rècord de visites, superant les 19.000.

En la seva jubilació, el desembre de 2010, l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines li va fer un acte d’homenatge per reconèixer el tracte humà i una vida dedicada a la professió. En aquell acte, el doctor va definir que gràcies a la relació d’amistat que ha establert amb molts pacients se sentia un santfeliuenc de vocació. L'11 de setembre de 2008 el consistori també el va reconèixer amb la Menció d'honor vila de Sant Feliu de Codines.

La vetlla per al doctor Julián de los Pinos es farà al tanatori de Sant Feliu de Codines els dies 1 i 2 de setembre.

Compartim amb vosaltres l'entrevista que el programa "Vivències" va fer al doctor el mateix dia de la seva jubilació, el 17 de desembre de 2010.