OPINIÓ - Codinenc de tota la vida

Foto: Brian Petitbò

25/05/2023

Brian Petitbò

He viscut a Sant Feliu des que tinc consciència amb família repartida per Catalunya Central i una mica els Vallès Oriental. Vaig néixer a Barcelona en un hospital i de seguida vaig venir a Sant Feliu de Codines amb la meva família. Una de les coses que vull que es millori del nostre municipi és les connexions en transport públic amb la resta de territori, aquest és un dels punts que trobo, que sobretot per a la joventut fa que Sant Feliu sigui una mica inaccessible, la seva distància amb la capital, on s’hi ha d’anar sobretot per a estudis universitaris.

Sempre he sentit coses de Sant Feliu, com que és un poble molt viu, és un poble petit i amb no gaire població, però un enorme nombre d’entitats i molt variades, que han fet que es conegui el nostre municipi a nivell de Catalunya, com el club de l’hoquei. O els 2 grups de teatre, el que més em toca a mi és el Deixalles 81, grup en què hi he estat des que soc de Sant Feliu; amb aquest he vist la gran vida que té la nostra població, com d’interconnectada està entre si, som un poble ple de vida on cada codinenc té ganes d’estar en 2 entitats o més.

Trobo que per a Sant Feliu pilars a mantenir són aquesta diversitat cultural que té, amb una infraestructura que permeti que aquesta es pugui moure sense problemes, retenir a la joventut, que no s’hagi de marxar del poble per estudis o falta de feina.

M’encanta veure a amics o gent que ve a Sant Feliu (massa poc freqüentment) i parlen del preciós paisatge que té aquest, cosa que vull pensar que aprecio, també és una cosa que cal cuidar.

En resum, vull mantenir l’esperit que Sant Feliu de Codines ha mantingut sempre, un poble de muntanya i molt divers, amb 6.000-7.000 habitants i 7.000 opinions diferents. 

I com m’han dit a vegades “un poble d’estiueig per a viure-hi tot l’any.”