Pere Pladevall, investit alcalde de Sant Feliu per tercera vegada consecutiva

Pladevall, amb la vara d’alcalde, acompanyat d’onze dels dotze regidors d’aquesta legislatura. | Foto: Ignasi Serrats.

13/06/2015

Pere Pladevall i Vallcorba ha estat investit alcalde de Sant Feliu de Codines per tercera vegada consecutiva en el ple d’investidura celebrat aquest dissabte 13 de juny a les dotze del migdia. Aquesta és el tercer mandat que Pladevall afronta amb majoria absoluta, els dos primers sota les sigles del PSC i ara amb el  nou partit independent, Junts.

La composició de la nova corporació municipal, la desena des de la recuperació democràtica, la formen 8 regidors de Junts, 3 de CiU, 1 d’Esquerra i un del PSC. Un consistori amb moltes cares noves, ja que només 3 dels 13 regidors ho han estat en l’anterior legislatura. El ple d’investidura s’ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament enmig de força expectació, ja que desenes de persones han volgut seguir la sessió constituent des de la mateixa sala.

Pladevall ha estat escollit alcalde amb els vots de Junts i els vots en blanc de CiU, Esquerra i PSC. El discurs d’investidura ha servit per apuntar alguns dels reptes de l’alcalde de cara als propers quatre anys. Entre els reptes del mandat ha apuntat la millora del centre urbà i la millora de la comunicació del centre amb els carrers perifèrics. Amb tot, Pladevall dient que la majoria assolida és també fruit de l’anterior consistori que han treballat “incansablement” en una època dura econòmicament. Per això, l’alcalde considera que aquesta revàlida els ha de permetre per tenir la mateixa o més “implicació i intensitat de treball”. L’alcalde també ha encoratjat als regidors de l’oposició ha anar junts en els grans temes de poble.

Pladevall en el moment de jurar el càrrec d’alcalde. | Foto: Anna Arnau.

Joan Fontserè, de CiU, ha explicat que els tres partits de la oposició han decidit votar en blanc en bloc per “fer constar que la tasca que se’ns encomana: fer oposició constructiva”. El portaveu de CiU ha demanat al nou Ajuntament que treballi per aprovar les propostes per consens i ha advertit “no donarem suport a les decisions i accions arbitàries”. En aquest sentit, Fontserè ha demanat planificació i estratègia en les polítiques que emprengui el govern. També ha afegit que seguiran aportant propostes des de l’oposició. Des de CiU també han demanat que l’Ajuntament “sigui una punta de llança activa” en el procès per aconseguir la independència de Catalunya.

Jurament de Joan Fontserè | Foto: Anna Grau

El regidor del PSC, Arnau Ramírez, ha avançat la seva voluntat de fer una oposició “constructiva però també contundent i més visible”. Ramírez, que fins ara havia estat regidor al govern, ha dit que espera que des de l’oposició pugui convertir en propostes algunes de les idees i propostes que han recollit al llarg d’aquessta campanya.

Jurament d'Arnau Ramírez pel PSC. | Foto: Anna Grau

Des d’ERC, Pau Ibars ha manifestat la voluntat de fer una oposició “constructiva però ferma” i també ha apel·lat al consens “hauríem de traçar i poder tractar entre tots les grans línies per poder tenir un poble millor. Ibars ha dit que des del seu grup agafen amb “coratge i moltes ganes d’aprendre” el què ha qualificat com “la difícil tasca de controlar i esmenar un govern amb majoria absoluta”.

Pau Ibars jura el càrrec de regidor per ERC. | Foto: Anna Grau

Dotze dels tretze regidors del consistori han jurat el càrrec aquest dissabte, Lluís Macià, de Junts, ha estat absent a la sessió.
A l’hora d’expressar el seu compromís, hi ha diverses fórmules. Aquesta vegada tots els regidors han “promès per imperatiu legal” excepte Pladevall que ha “jurat per imperatiu legal”. A més, el regidor Josep Vidal, de Junts, els tres regidors de CiU i el d’Esquerra han expressat la seva voluntat de treballar des del consistori pel procés independentista català.