Primàries Codines guanya les eleccions en obtenir 6 regidors

Pol Cabutí, al centre de la imatge, en el moment de conèixer-se els resultats definitius | Foto: Marta Vázquez / Ona Codinenca

29/05/2023

Primàries Codines ha estat la força guanyadora de les eleccions municipals en obtenir 6 dels 13 regidors del consistori i un 43.03% dels vots emesos. La formació ha trencat amb dos cicles de victòries de Junts per Sant Feliu de Codines, la formació de Pere Pladevall, que ha estat la segona força amb 5 regidors (36’8% dels vots). El fet que la victòria electoral no sigui per majoria absoluta fa que ara s’obri un període de converses entre la formació guanyadora i la resta de partits de l’hemicicle local però, amb tota probabilitat, Pol Cabutí, cap de llista de Primàries Codines, serà el nou alcalde de Sant Feliu de Codines.

El PSC, que aquest mandat ha estat durant tres anys al govern, ha consolidat el regidor que ja tenia tot i perdre suports respecte les eleccions de 2019. La formació liderada per Laia Jordana ha tingut el suport del 7’17% dels electors.

Junts per Catalunya s’estrenaven en aquesta ocasió amb Anna Maria Vilarrasa al capdavant i entraran per primera vegada al consistori codinenc amb un escó (6’99%).

Esquerra, partit encapçalat per Mercè Serratacó, l’actual alcaldessa de Sant Feliu, no ha arribat al 5% dels vots i es quedarà sense representació a l’ajuntament. Aquesta era la primera vegada que Serratacó, que fa quatre anys anava a la llista de Junts per Sant Feliu de Codines, es presentava amb la formació republicana.

La participació en aquestes eleccions ha estat d’un 57,26%, vuit punts per sota a la de fa quatre anys, una tendència que s’ha proudït a tot Catalunya. S’han registrat, a més, 28 vols nuls i 20 vots en blanc.