Sant Feliu passa a ser zona tensionada, i per tant es podrà regular el preu dels lloguers

17/04/2024

La Generalitat ha anunciat una ampliació dels municipis que es troben en les zones declarades com a tensionades on el govern hi limitarà el preu dels lloguers d’habitatges, amb 131 municipis nous, entre els quals se’n troben alguns de la nostra zona. En la primera declaració de zones tensionades que es va fer el passat mes de febrer, només Caldes de Montbui es va incloure com a municipi tensionat. Ara amb l’ampliació Sant Feliu de Codines i Bigues i Riells del Fai al Vallès Oriental, i Castellterçol i Moià, al Moianès, passen a ser zones tensionades, i on per tant, es regularà el preu del lloguer.

El criteri per afegir a la llista aquests nous municipis, és que superin els 2.000 habitants, que les persones o famílies dediquin més del 30% dels seus ingressos a pagar el lloguer o la hipoteca, incloses les despeses i subministraments, i que el preu de lloguer o de compra dels habitatges hagi experimentat en els darrers cinc anys un increment acumulat d'almenys tres punts per sobre de l'IPC. En el moment de l'entrada en vigor de la llei, el preu dels lloguers dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d'actualització anual. En cas de tractar-se de l'habitatge d'un gran tenidor, el lloguer no podrà ser superior a l'Índex de referència del preu del lloguer, una xifra que es pot consultar de manera senzilla al web del ministeri d'habitatge.

La tramitació d’aquesta nova declaració de zones tensionades, seguirà el mateix procediment que la primera. S'obrirà un període d'informació pública de vint dies perquè administracions, entitats i particulars puguin presentar al·legacions, i un cop finalitzat, s'analitzaran i es respondran i la resolució final es notificarà al Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana perquè la publiqui i pugui entrar en vigor.

Escolteu la notícia sencera aquí:

Anar al pòdcast