04/01/2024

Sant Feliu de Codines podria comptar amb un nou pou de captació d’aigua potable en els pròxims mesos. Tot plegat passa després que l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l'aigua (ACA), hagin donat llum verda als treballs de sondeig per construir un nou punt de captació a la zona del Flaquer. La decisió s'ha pres després que l’estudi que va dur a terme l'anterior equip de govern per trobar nous punts amb aigua al terme municipal, indiqui que aquesta és la zona més favorable per construir-hi un nou pou. Aquest sondeig el durà a terme l’empresa subministradora de l’aigua a Sant Feliu, Cassa, i tindrà un cost de més de 43.000 €. En cas de tirar endavant la construcció del nou pou, aquest tindria un cost de 273.000 €, pel qual el consistori ja ha demanat una subvenció a l’ACA.

La decisió arriba motivada per l’agreujament de la situació de sequera, a causa d'un augment del consum durant les festes, i sobretot a un descens de les captacions d’aigua que es fan a Sant Feliu. Aquest fet, segons explica l'alcalde Pol Cabutí, ha portat a interrompre en alguns moments el subministrament d'aigua en alguns punts del municipi.

Paral·lelament, s’ha fet pública la convocatòria de la "Taula de l’aigua" per part de l’Ajuntament que se celebrarà el 12 de gener a les 18 h, i en la qual s’explicarà aquesta i altres mesures per fer front a l’escassetat d’aigua, i que es podrà seguir per Ona Codinenca.

Escolteu la notícia sencera aquí.

Àudio de la notícia: