29/07/2022

Sant Feliu de Codines és un dels municipis que es troba en l’alerta per sequera declarada per l’Agència Catalana de l’Aigua per la situació de falta de pluges que està portant al límit els recursos hídrics disponibles. La mesura afecta Sant Feliu, ja que està inclòs en la unitat 07 Capçalera Ter.

El pas a la fase d’alerta implica que s’han d’adoptar diverses mesures per minimitzar o restringir l’ús de l’aigua. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Feliu Mercè Serratacó ha emès aquest divendres un BAN que recull les restriccions. 

El rec a zones verdes queda limitat a l’horari que va de les 8 del vespre a les 8 del matí. En el cas dels jardins particulars es podrà regar un màxim de dos cops per setmana: els habitatges amb numeració parella o sense numeració poden regar els dimecres i els dissabtes, i els que tinguin numeració senar els dijous i els diumenges.

L’ús d’aigua per a fonts ornamentals o per eliminar partícules de l’aire queda prohibit. El reompliment de piscines queda restringit a casos concrets. La neteja de carrers queda limitada als serveis municipals que han de gastar la menor aigua possible. També es regula l’ús de l’aigua per a la neteja de vehicles i a les granges.

Sant Feliu no té detectats, de moment, problemes amb les reserves d’aigua, però la situació dels municipis del voltant fa que l’Ajuntament sigui prudent i aposti per minimitzar la despesa d’aigua.

Gallifa i els deu municipis del Moianès també es troben en aquesta situació. En alguns dels municipis, com Granera i Castellterçol, s’han hagut de fer portar cisternes per garantir el subministrament d’aigua. 

Podeu consultar el BAN complet, aquí.