Sant Miquel del Fai tanca les seves portes fins al mes de maig, com a mínim

Foto: Roger Rams

15/03/2024

L’espai natural de Sant Miquel del Fai, tanca de nou les seves portes als visitants, almenys fins al mes de maig. Les fortes pluges del passat cap de setmana van provocar alguns despreniments de blocs de roca de les parets i cingleres, i van provocar danys en algunes instal·lacions com les baranes del salt del Tenes. 

Segons ha explicat la Diputació de Barcelona, propietària i gestora del parc, un grup d’experts està avaluant els danys, i apunten que la pluja que va arribar després d’una important manca d’aigua, i la baixada sobtada de la temperatura, han fet que els despreniments hagin estat més significatius.

El tancament, segons apunta la Diputació, es fa per prevenció, i a l'espera d’un informe de reconeixement. En les setmanes vinents es treballarà en la reparació dels danys, i es farà una valoració de les afectacions, ja que se sospita que es poden estendre per diversos punts de l’espai.

Pel que fa a la durada del tancament, els primers pronòstics de la Diputació són de poder obrir el mes de maig, tot i que no es descarta allargar el tancament en cas que es detectin nous punts dèbils, o es produeixin nous despreniments. Recordem que el passat mes de febrer Sant Miquel del Fai va estar tancat durant més de dues setmanes, justament per fer treballs de manteniment i reforç de les parets verticals i cingleres.

Escolteu la notícia i la valoració de la Diputació aquí: