28-J: Raven Perich comparteix el seu testimoni com a dona trans amb Ona Codinenca

Foto: Gemma Permanyer
28/06/2024

El 28 de juny se celebra el dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+.  Una commemoració amb la qual es reivindica el dret a les persones a ser com vulguin, i a poder viure amb plenitud la seva identitat i orientació sexuals sense desigualtats, discriminacions ni violències. En una diada com la d’avui, les persones del col·lectiu reivindiquen que encara els queda molt camí per recórrer i per arribar a una llibertat plena. Des de l’Eix 59 hem volgut conèixer les vivències i l’experiència de la Raven Perich Minguillón com a dona trans i activista LGTBIQ+. Recentment, ha publicat el llibre “Confesiones de una mujer trans”  i ha compartit algunes reflexions amb nosaltres.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’ha adherit al manifest de la Diputació de Barcelona amb motiu del dia de l’orgull i, és per això, que el ple de l’Ajuntament de Sant Feliu d’aquest dijous ha començat amb la lectura d’aquest manifest, que ha llegit la regidora de feminisme, Queralt Viñals.

Els avanços en els drets per a les persones del col·lectiu LGTBI tenen, també, un vessant polític. En aquest sentit, el diputat socialista Arnau Ramírez Carner, de Sant Feliu, que forma part de la comissió del Congrés dels Diputats que ha treballat la llei d’igualtat, ha apuntat a Ona Codinenca la necessitat de continuar commemorant una jornada com el 28-J. 

Escolteu les notícies relacionades amb el 28-J aquí:

Notícies relacionades

Stonewall Inn, a Christopher Street, Greenwich Village, Manhattan. Foto de 2016.

Stonnewall Inn es troba a Christopher Street, Manhattan's Greenwich Village. Aquesta foto es va fer al juny 2016. | Foto: Rhododendrites (Wikimedia Commons)

28/06/2024
28-J: es commemoren els fets de Stonewall i se celebra la diversitat.