ÀUDIO - Entrevista a l'exalcalde de Sant Feliu de Codines Pere Pladevall

Pere Pladevall en les eleccions del 26 de maig de 2019

02/06/2020

Pere Pladevall ha deixat de ser alcalde de Sant Feliu de Codines després de 13 anys. La dimissió s’ha produït aquest divendres 29 de maig a la nit en un ple telemàtic, que s’havia de celebrar dimecres i per problemes de connectivitat, es va suspendre. Pladevall renuncia al càrrec després de guanyar per minoria les eleccions de fa un any i obtenir el suport del PSC amb la seva abstenció en la investidura, a canvi de plegar després del primer any de mandat. La crisi política generada per un tuit xenòfob del fins ara alcalde ha accelerat el procés. El fins ara alcalde ha renunciat també del càrrec de regidor i serà substituït per Joan Miralda. La primera tinent d’alcalde, Mercè Serratacó, rellevarà a Pladevall al càrrec. En aquesta entrevista d'una hora Queralt Campàs, Iulene Servent i Gemma Permanyer parlen amb el ja exalcalde de la dimissió, el darrer any de mandat, la seva trajectòria a l’alcaldia i el futur.

Pladevall es va estrenar amb la vara d’alcalde el 2007 en guanyar per majoria absoluta les primeres eleccions que afrontava com a cap de llista del PSC, anteriorment havia estat regidor del mateix partit. Desbancant l’aleshores alcalde Francesc Pineda. El 2011 i el 2015 repetia victòries amb majoria absoluta. El primer amb el PSC i el segon ja ho va fer amb la marca independent Junts per Sant Feliu. Discrepàncies amb el partit van fer que estripés el carnet la tardor de 2014, a les portes del 9N. Fa tot just un any, Junts perdia la majoria absoluta, però mantenia l’alcaldia gràcies a un acord amb el PSC. El pacte preveia la renúncia de Pere Pladevall quan es complís el primer any de mandat. La crisi política per uns tuits de l’alcalde fa unes setmanes sembla haver accelerat tot el procés.

Amb 13 anys al càrrec, Pere Pladevall és el segon alcalde més longeu de la història de Sant Feliu, per darrere d’Angel Falqués i Deu que va estar al càrrec durant 15 anys.