22/05/2020

L'alcalde de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall, ha confirmat a Ona Codinenca que deixarà de ser alcalde el 15 de juny tal com preveia el pacte d'investidura signat amb el PSC ara fa un any. Pladevall, però, desvincula la decisió de la crisi política desencadenada pels tuits que va publicar aquest dilluns al matí en què afirmava que no compraria a botigues de xinesos.

L'alcalde, que també ha demanat disculpes, ha fet aquestes declaracions aquest dijous als programes "Eix 59" i "Tal com raja" d'aquesta emissora.

A continuació teniu l'àudio del programa Eix 59:

Aquí teniu l'àudio de l'entrevista al "Tal com raja".

El PSC, que amb la seva abstenció va facilitar la investidura de Pladevall (guanyador de les eleccions en minoria), afirma que complirà el seu pacte i al mes de juny, Pladevall deixarà de ser alcalde.
L’acord d’investidura entre el PSC i Junts per Sant Feliu preveia que quan Pladevall deixés l’alcaldia, els socialistes s’unirien al govern. La situació coincideix amb la dimissió, en els mesos vinents, del regidor Ruben López que deixarà pas a la número 2, Laia Jordana. En cas que es compleixi el pacte, faltarà esclarir si el PSC entra al govern i si Pladevall, malgrat deixar de ser alcalde continua al consistori. 
Paral·lelament, Primàries Codines i Esquerra han presentat al PSC un pla de govern han redactat un pla de govern, que han presentat al PSC, per tal d’encarar un nou model de poble en finalitzar l'etapa de l’actual alcalde.

En cas que el PSC valorés el pla de govern de Primàries Codines i Esquerra, aquesta situació també podria canviar.