Sant Feliu, a la fase 0 avançada a partir del 18 de maig

18/05/2020

Sant Feliu de Codines es manté en la fase 0 de confinament, com la resta de municipis que formen part de la regió sanitària metropolitana Nord, però a partir d'aquest dilluns 18 de maig s'han relaxat algunes mesures convertint-la en el que s'anomena fase 0 avançada o bé fase 0,5. Es tracta d'una fase de preparació de la desescalada. A la fase 0 ja es van establir mesures d’alleujament comunes, com ara la sortida dels menors de 14 anys o dels adults per a la pràctica esportiva individual. També es reprenen parcialment les activitats econòmiques, com ara el petit comerç amb cita prèvia, i els restaurants i les cafeteries amb servei per emportar.

La fase 0 avançada implica alguns canvis respecte a la zero com ara:

  • L’obertura del comerç sense necessitat de cita prèvia, mantenint totes les mesures higièniques.
  • La reobertura de les biblioteques però només pel servei de préstec de llibres.
  • També es poden fer vetlles i funerals però amb un màxim de 10 persones en recintes tancats i 15 a l’exterior. Les esglésies poden obrir amb una tercera part d’aforament.
  • L'obertura de bars i restaurants es manté per fer menjar per a emportar i servei a domicili.

La mobilitat es manté restringida, a conseqüència de l'aplicació de l'estat d'alarma, i només es pot sortir per: anar a comprar, treballar (en casos en què no es pugui fer teletreball), passejar o fer esport (en les franges horàries indicades segons l'edat).

Les franges horàries, aplicables (de moment) en municipis de més de 5.000 habitants (com Sant Feliu), són les següents:

  • Pràctica esportiva individual (a peu, en bicicleta o similar): de 6 h a 10 h del matí i de 20 h a 23 hores.
  • Persones de més de 70 anys i persones dependents: de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h.
  • Infants de menys de 14 anys: de 12 h a 19 h acompanyats d'un adult.

Tot i això, aquest cap de setmana, el govern espanyol ha anunciat que en els dies vinents té previst flexibilitzar les franges horàries per sortir al carrer en els nuclis urbans aïllats de fins a 10.000 habitants i, per tant, la mesura afectaria Sant Feliu.

El Moianès passa a la fase 1

Els municipis del Moianès, veïns de Sant Feliu, com Sant Quirze Safaja o Castellterçol sí que han passat a la fase 1 aquest dilluns 18 de maig. En aquesta fase es relaxen algunes mesures. A continuació us resumim els principals canvis:

  • Es permeten reunions de fins a 10 persones i s'obre el petit comerç, les terrasses amb la meitat de l'aforament de què és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions.
  • Es poden celebrar espectacles culturals amb fins a 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l'aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l'aforament.
  • Es permeten viatges a segones residències, sempre que es trobin dins la mateixa regió sanitària.