Dol a la ràdio per la mort de Pere Vallcorba i Fontserè

Pere Vallcorba i Fontserè en una imatge de 2016

22/05/2021

Ona Codinenca està de dol per la mort, aquest dissabte al matí, de Pere Vallcorba i Fontserè, un dels col·laboradors més veterans de la ràdio membre durant molts anys de l’equip del programa “Vivències”. Pere Vallcorba va néixer a Sant Feliu de Codines l’any 1932. Va iniciar la seva trajectòria laboral a la fàbrica tèxtil, però, posteriorment, va ser fotògraf professional i al llarg de la seva vida va estar vinculat a moltes entitats de Sant Feliu.

La seva vinculació amb el món de la ràdio va començar en la seva joventut amb la ràdio que aleshores hi havia a la Parròquia de Sant Feliu, de la qual en va ser un dels fundadors. Amb el naixement d’Ona Codinenca, l’any 2005, en Pere es va retrobar amb la seva passió radiofònica i, de seguida, va passar a formar part del programa “Vivències”. Però la seva aportació a l’emissora anava més enllà. També havia col·laborat amb el programa “La Xarranca” i en moltíssims programes especials fets des d’aquesta emissora. Els darrers, els especials de la pandèmia. De tracte amable i afable, sempre tenia coses per a explicar, i per als més joves era “l'avi de la ràdio”.

La notícia de la seva mort ha entristit la família d’Ona Codinenca i al xat de la ràdio, aquest matí, s’hi podien llegir paraules com “Una gran persona, amic i company de ràdio que amb les seves històries i el seu saber he après moltes coses”.

On també havia estat un puntal imprescindible és al Museu Municipal Can Xifreda. Hi col·laborava des de finals dels 90 i va ser president dels Amics del Museu des del 2014, quan va rellevar al Joan Flaquer. Des del Museu, en destaquen també que va ser un gran company i gran persona que, amb el seu compromís i franquesa, va ajudar molt sobretot en els moments difícils.

El teatre era una altra de les seves passions i era una de les veus de Mots-pel-21. A més, formava part del Centre Excursionista Sant Feliu i, durant molts anys, també havia sortit a caminar amb “La colla dels dimecres”.

L’octubre de 2016, el programa “Perfils de Codines” d’Ona Codinenca li va dedicar aquesta una entrevista d'una hora que podeu escoltar aquí.