Ernest Colom dimiteix i el regidor d'Esquerra serà Pau Ibars

Pau Ibars, en primer terme, serà el substitut d’Ernest Colom. | Foto: Maria Colom

28/05/2015

El candidat d’Esquerra a Sant Feliu de Codines, Ernest Colom, no serà regidor. El cap de llista, que s’estrenava al capdavant de la formació com a independent, ha renúnciat a la regidoria que el partit va obtenir en les eleccions de diumenge. Així ho ha anunciat el número dos de la candidatura, Pau Ibars, aquest dijous al vespre en una roda de premsa que s’ha fet sense el candidat. La llista va obtenir un regidor, una xifra inferior a les expectatives del partit i aquest ha estat el principal motiu de la renúncia del candidat. En la reunió del partit posterior al diumenge 24 de maig, el candidat va presentar la seva carta de renúncia i l’assemblea local del partit li ha acceptat.

Els republicans, segons Ibars, fan una valoració agredolça dels resultats. Positiva perquè tornen a tenir la representació al consistori que havien perdut fa 4 anys i negativa perquè no han assolit el sostre de regidors que s’havien marcat. Apunta que també serà una bona manera d’establir les bases “per a treballar ja, des d’ara mateix, de cara a la candidatura de 2019”.

Ibars ha subratllat la voluntat  d’Esquerra de mantenir-se a l’oposició fiscalitzant l’acció de govern. Segons el futur regidor del partit, “vista la contundència de la candidatura guanyadora” no contemplen de cap manera la possibilitat de formar part del govern pactant amb Junts, que va guanyar les eleccions amb 8 dels 13 regidors.

La formació també expressa el seu compromís per “fer tot allò que tinguem a les nostres mans perquè el nostre poble formi part del procès que viu Catalunya”.

Escolteu, a continuació, la roda de premsa sencera: