Pere Pladevall revalida la seva majoria absoluta

Pere Pladevall al set d’entrevistes d’Ona Codinenca

25/05/2015

Sant Feliu de Codines decideix renovar la confiança en l’alcalde actual, Pere Pladevall.

Amb un recompte molt més ràpid del que s’esperava, el nou partit de l’alcalde, Junts, aconsegueix el  54% dels vots, que li atorguen 8 regidors de 13 i, per tant, governarà amb una majoria absoluta àmplia.

Convergència i Unió, que repetia amb Joan Fontserè com a cap de llista guanya un regidor respecte el 2011 i n’aconsegueix 3 amb un 20% dels vots.

El Partit dels Socialistes de Catalunya, antic partit de Pladevall abans d’estripar el carnet i incorporar-se a Avancem, que partia  amb 10 dels 13 regidors de l’ajuntament actual, obté el 9,5% dels vots i es queda amb només un regidor. Arnau Ramírez formarà part de l’ajuntament els pròxims 4 anys.

Pel que fa a Esquerra Republicana, amb un 11% dels vots, recupera la representació al consistori codinenc, amb l’entrada del seu cap de llista, Ernest Colom.

Ni Solidaritat catalana per la Independència ni la llista fantasma del Partit Popular aconsegueixen representació en unes eleccions que han tingut un 62% de participació, xifra molt semblant a les últimes eleccions municipals.