27/02/2024

Actualització : Aneu al Eix59 d'aquest dimarts per recuperar totes les reaccions

L’acord de pressupostos que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el portaveu del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, han signat aquest dimarts a la tarda al Palau de la Generalitat inclou destinar 41 milions d’euros a la variant de la C-59 a Sant Feliu de Codines. També s’inclou la millora de la C-59 entre Sant Feliu i Moià i la finalització del projecte per a les obres del condicionament del traçat d’aquesta carretera entre Moià i l’Eix Transversal.

Els 41 milions d’euros que consten en l’acord són el cost total de la variant. El diputat socialista Jordi Terradas, que ha estat present a les negociacions, subratlla que el compromís del govern amb el seu partit és que aquest 2024 es facin els tràmits administratius per poder iniciar l’obra.

Jordi Terradas (Diputat PSC):

Terradas considera que aquest és el pas definitiu per veure iniciades les obres de la reclamada variant. Apunta que aquest any s’han de passar tots els processos administratius i que a finals d’any es podrien adjudicar les obres. 

El diputat d’Esquerra Marc Sanglas, membre de la comissió de Territori del Parlament, afirma que la infraestructura forma part de les millores que el govern ja està fent a aquesta carretera que consideren un eix viari important per tot Catalunya. I afegeix que el govern ja està treballant en l’informe ambiental d’aquest projecte.
Marc Sanglas (Diputat ERC):

La reacció de l'Ajuntament

L’alcalde de Sant Feliu de Codines, Pol Cabutí, considera una bona notícia que un dels punts de l’acord sigui la variant de Sant Feliu ja que fa molts anys que s’ha arribat a la conclusió que aquesta infraestructura és necessària i només cal el compromís polític i pressupostari del govern per fer-ho. Cabutí recorda que en el programa d’actuacions vigent ja hi figurava i que, per tant, “l’acord no diu res de nou que diguessin els acords previs que el mateix Parlament va aprovar” però considera important que hi continui sent. De fet, el 7 de febrer el govern municipal es va reunir al Parlament amb els grups del PSC, Esquerra i Junts per tractar aquest tema amb els diputats comarcals i els de territori. Cabutí considera que des del govern municipal s’ha de continuar vetllant perquè aquests compromissos es compleixin.

Pol Cabutí, alcade de Sant Feliu:

A l' Eix59 d'aquest dimarts també hem recollit les reaccions dels diversos partits polítics codinencs. Hem pogut parlar amb Laia Jordana (PSC), Daniel Fonoll (ERC), Miquel Palau (Primàries), Pere Pladevall (Junts per Sant Feliu) i Anna Vilarrasa (JxCat).
Ho podeu recuperar a continunació

Àudio de la notícia: 
Minut a minut: 

La Variant als pressupostos

19:30

#Reaccions L'Eix59 ha recollit la reacció dels diversos partits polítics codinencs amb les veus de Laia Jordana (PSC), Daniel Fonoll (ERC), Manel Rodríguez (Primàries), Pere Pladevall (Junts per Sant Feliu) i Anna Vilarrasa (JxCat). Link

18:20

#Reaccions Marc Sanglas (ERC): "la infraestructura forma part de les millores que el govern ja està fent a aquesta carretera que considerem un eix viari important per tot Catalunya"  - Link

16:05

#Reaccions Pol Cabutí, alcalde de Sant Feliu: "l’acord no diu res de nou que diguessin els acords previs que el mateix Parlament va aprovar però considera important que hi continui sent".  - Link

15:44

#Reaccions: Jordi Tarrades, diputat del PSC: "el compromís del govern amb el PSC és que aquest 2024 es facin els tràmits administratius per poder iniciar l’obra" - Link

14:00

L'acord també inclou el compromís de finalitzar les obres entre Sant Feliu i Moià - Link

12:00

L’acord pels pressupostos que han tancat Govern i PSC inclou una partida de 41 milions d'euros per la variant