Sant Feliu serà més estricte amb el sistema de recollida de deixalles porta a porta

28/02/2024

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que es desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presència de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental. 

I és que Sant Feliu va ser un dels municipis pioners a Catalunya en la implantació d’aquest servei l’any 2004, ara fa 20 anys, però en els darrers temps les xifres de reciclatge s’han estancat i inclús han fet petites davallades. Segons les darreres xifres de l’any 2022, Sant Feliu va reciclar un 65,7% dels residus, una xifra superior a la mitjana catalana, situada al 45,3%, però baixa per tenir el porta a porta.

Per tal de millorar aquestes xifres l’Ajuntament va exposar 4 objectius que es van definir com a claus per millorar el servei i també les dades de reciclatge. En primer lloc, la millora del reciclatge comercial, que ara passa a integrar-se al calendari domèstic, i no amb un calendari propi com fins ara. En segon lloc, la millora del reciclatge domèstic, que depèn d'eliminar l’anomenat quart camió que recollia les incidències. En tercer lloc, s’aposta per recopilar més dades, un fet que ha de permetre aplicar la taxa justa en un futur, i finalment vetllar per un augment del civisme a la via pública evitant treure bosses i altres residus sense cubells. Paral·lelament, de cara al futur el consistori va deixar la porta oberta a implantar els cubells amb xip, i també va advertir que en cas de rebre repetides incidències d’un mateix domicili, s’aplicarà el règim sancionador previst en l’ordenança de civisme.

Escolteu la notícia sencera aquí:

Anar al pòdcast