09/10/2023

L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, i l'associació de disminuïts físics i sensorials de Mollet (ADIMO), aposten per seguir treballant de la mà, pel que fa l'accessibilitat als carrers i equipaments públics del municipi. Tot plegat s'ha abordat aquest divendres, quan s’ha celebrat una trobada entre l’ajuntament de Sant Feliu de Codines i l’ADIMO, a la sala d'actes del Centre Cívic La Fonteta.

A l’acte hi van assistir una vintena de persones, entre elles representants de diverses formacions polítiques locals, el regidor d’urbanisme i mobilitat, Manel Rodríguez, i també el president de l’ADIMO, Jaume Girbau. En la trobada es va crear una llista de nous punts conflictius al municipi, per tal de poder fer-los accessibles, en la que s'hi troben algunes voreres, passos de vianants o parades d'autobús, entre d'altres.

Després d’aquesta trobada, els propers passos a seguir, són la creació d'una comissió mixta ADIMO-Ajuntament per tal de treballar en l’eliminació de les barreres arquitectòniques que encara resten als carrers. També es va anunciar que el consistori comptarà amb l'opinió dels membres d'ADIMO de Sant Feliu, a l'hora de treballar un dels projectes que s'han d'iniciar en els propers mesos, la reforma de la Plaça Josep Umbert Ventura.

A principis d'any ja es va celebrar una primera trobada entre l'Ajuntament i l’ADIMO, en la que es va fer una primera exploració, i el passat mes d’abril es va signar un conveni, en el qual hi consta que el consistori destina, com a mínim, un 5% del pressupost de via pública a tasques d’accessibilitat, i a millorar diversos espais i elements que resulten un impediment per les persones amb diversitat funcional. Tot plegat va sorgir ara fa 1 any al programa Tal com raja d’Ona Codinenca, després que es denunciés públicament les dificultats de mobilitat i accés que tenen a Sant Feliu, les persones amb mobilitat reduïda.
 

Podeu escoltar la notícia emesa al programa Eix 59 aquí.