22/09/2023

Tots els grups polítics del consistori codinenc han subscrit un manifest unitari que condemna les agressions ocorregudes la nit del dissabte 16 de setembre durant la Festa Major, i davant qualsevol altre supòsit d’agressió o abús sexual o sexista. De manera contundent afirma que no es tolerarà cap classe de “violència masclista al nostre municipi ni a la nostra societat” i es mostren consternats per aquestes agressions. L’Ajuntament expressa de manera contundent el suport a les víctimes i el rebuig cap als agressors. 

El manifest condemna, també, l'actitud de les persones que van intentar obstruir l'aplicació del protocol, negant l'agressió. I expressen el compromís a seguir treballant per entorns segurs on les persones no es sentin jutjades.
El consistori agraeix la valentia de les víctimes a l’hora de denunciar i recorda que s’han posat, des del primer moment, a disposició de les víctimes i les seves famílies. Consideren que “són situacions de difícil gestió”, però animem a les víctimes a denunciar qualsevol agressió de caràcter sexista fins aconseguir erradicar-les. És així que el el text agraeix la valentia de les víctimes a l’hora de denunciar.   

El manifest també condemna les baralles de les nits de divendres i dissabte "que embruten una activitat eminentment pacífica i participativa com la festa major". 
La condemna per a les agressions sexistes s’ha extès als pobles veïns. L’Ajuntament de Caldes de Montbui s’ha sumat a la condemna d’aquestes agressions. En un comunicat emès aquest dijous al matí expressa literalment que el consistori calderí “condemna les agressions sexistes en entorns d’oci ocorregudes al població veïna de Sant Feliu de Codines i se solidaritza amb les víctimes”. El comunicat afegeix que l’ajuntament de Caldes es posa a la disposició de l’ajuntament codinenc i de la seva població.
 

Podeu escoltar la notícia emesa a l'Eix 59 aquí.