Desarticulen una organització internacional que traficava amb animals que tenia un dels punts a Sant Feliu

25/09/2023

18 persones han estat detingudes en diversos punts de l’estat, entre ells a Sant Feliu de Codines, en una gran operació policial. Han estat acusats de maltractar animals, per després, vendre’ls de manera il·legal, sobretot gossos i gats. Segons ha avançava divendres el diari "La Vanguardia", el jutjat número 23 de Barcelona, juntament amb la fiscalia de medi ambient, ha dirigit l’operació que ha permès recuperar fins a 400 cadells, una cinquantena de gats i 350 gossos, a banda d’alguns exemplars que eren morts.

L’organització es dedicava bàsicament a criar cadells en pèssimes condicions, segons apunta la policia, per després vendre’ls a botigues d'animals amb una documentació falsa.
A més molts dels animals morien al cap de poques setmanes de ser venuts, ja que tenien malalties greus a causa de les males condicions en les que havien viscut.

Tot plegat es va iniciar ara fa 3 anys quan es va interceptar un transport de gossos procedent d'Hongria, amb destinació a Catalunya, amb animals en mal estat de salut i amb documents falsos.

En els darrers mesos, els Mossos d’Esquadra, han estat els encarregats d’investigar els moviments d’aquesta organització a Catalunya, i han realitzat fins a 18 detencions a municipis del Vallès Oriental i Occidental, entre ells a Sant Feliu de Codines, Vallromanes i Sant Cugat del Vallès. També s'han produït detencions a Andorra i a Madrid. En l’operatiu, que va aconseguir detenir al líder del grup, hi va participar també la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

A continuació podeu escoltar la notícia