La sequera deixa la Fira de la Carbassa sense carbasses gegants

26/09/2023

Un any més amb l’arribada de la tardor, Sant Feliu de Codines s’ha omplert de carbasses, i de tota mena de productes relacionats amb aquesta hortalissa, en el marc de la Fira de la carbassa i productes de la terra.

Aquesta tradicional cita ha arribat enguany a la seva 18ena edició amb una sèrie d’elements que l’han marcat. El primer d’ells ha estat la sequera, ja que la manca d’aigua ha impedit cultivar fruits de gran tamany, i per tant també poder veure exemplars de centenars de quilos, tal i com passava en anteriors edicions, per bé, que sí que hi ha hagut una exposició de carbasses curioses. D'altra banda, un altre dels factors que ha marcat aquesta edició, tal i com va passar l’any passat, és que la dissolució de l’entitat organitzadora, els “Boines Negres”, dificulta l’organització del certamen ja que a hores d’ara no hi ha un relleu assegurat. Des de l’organització apunten que la d'aquest 2023, ha estat una fira "de transició", i tenen la intenció de crear una nova entitat que s’ocupi de mantenir la fira viva, i per això fan des de ja una crida a qui vulgui formar-ne part.

Tot i això, el bon temps d’aquest dissabte ha permès que la jornada transcorri amb normalitat, i la Plaça Josep Umbert Rosàs, ha acollit una vintena de parades on s’hi podia trobar des de les clàssiques carbasses, joguines fetes amb carbassa, artesania elaborada amb carbassa, entre d’altres. A més com és habitual, hi han participat els centres escolars, i alguns negocis locals.

Un dels fets que més crida l’atenció dels visitants, i que enguany no ha estat una excepció, han estat les diverses creacions gastronòmiques que s’hi podien degustar, tant al tast gastronòmic, com a les parades, amb la carbassa com a ingredient estrella. En aquest cas alguns dels productes que es van poder degustar han estat: bunyols, galetes, pastissos, i fins i tot embotits amb carbassa.

Tant durant el cap de setmana, com els dies previs, diversos bars, restaurants i botigues d'alimentació de Sant Feliu, han ofert diferents propostes gastronòmiques amb la carbassa com a protagonista.
 

Podeu escoltar l'àudio de la notícia clicant aquí.