Pol Cabutí serà alcalde de Sant Feliu amb el suport de Junts per Catalunya, que entrarà al govern

14/06/2023

El cap de llista de Primàries Codines serà investit dissabte després d’arribar a un acord amb Anna Maria Vilarrasa, de JxCat. Les dues formacions han fet públic l’acord aquest dimecres al vespre en exclusiva a Ona Codinenca. Primàries va guanyar les eleccions municipals en nombre de vots i de regidors en obtenir 6 dels 13 regidors del consistori. Amb tot, la formació no va assolir la majoria absoluta i a Cabuti li cal l’acord per garantir un govern sòlid. Després de 16 dies de negociacions, han assolit l’acord. Junts per Catalunya votarà a favor de la investidura de Pol Cabutí i passarà a formar govern. Anna Maria Vilarrasa serà tercera tinent d’alcalde i regidora de Comerç i Turisme i del que han anomenat “Pla del centre” que inclou la reforma del nucli urbà i depèn la regidoria d’Urbanisme.
Una de les iniciatives coincidents en els programes de les dues formacions era, precisament, la posada en marxa d’un espai de dinamització econòmica, comercial i empresarial (en el cas de Primàries anomenava Codines empren i en el de Junts per Catalunya, Sant Feliu emprèn).

Des de les eleccions del passat 28 de maig, els quatre partits que han obtingut representació a l’ajuntament de Sant Feliu de Codines han mantingut reunions i trobades per analitzar els diversos escenaris polítics que han deixat els resultats. Primàries Codines ha manifestat, des d’un primer moment, la seva voluntat de formar un govern estable amb Junts per Catalunya sobretot amb dos arguments: les coincidències programàtiques i el fet de ser dues forces independentistes. Junts per Catalunya, per la seva banda, ha reconegut des d’un primer moment a aquesta emissora el treball amb Primàries però, alhora, ha afirmat que estava obert a escoltar altres propostes per conèixer altres opinions i veure altres punts de vista.

L’assemblea d’electors de Primàries Codines, reunida aquest dimecres a la tarda, ha donat llum verda a l’acord i l’assemblea de Junts per Catalunya va fer el mateix aquest dimarts a la nit. Els dos partits signaran oficialment l’acord aquest dijous al vespre al local de Junts per Sant Feliu de Codines amb la presència dels representants de les dues candidatures.

Podeu escoltar el programa especial aquí: