Un dispositiu de Mossos d’Esquadra i Policia Local inspecciona dos bars del carrer Tomàs Vila

Alguns dels furgons policials del dispositiu. Foto: Cedida

14/06/2023

Diversos efectius dels mossos d’esquadra, les policies locals de Sant Feliu i Bigues i Riells i inspectors de treball van fer, divendres a la nit, una inspecció als locals Divas i Sidecar, situats tots dos al carrer conegut popularment com “la Quintana” a pocs metres de la plaça Josep Umbert que s’ha tancat amb l'aixecament d’actes per nombroses infraccions administratives i en matèria de Treball als dos locals. Algunes infraccions són tipificades com a greus, com ara la detecció de dos menors d’edat fumant a l’interior d’un dels establiments. També s’han denunciat dos clients: un per tinença de substàncies estupefaents i un altre per falta de respecte als agents de l’autoritat. L’operació es fa arran de diversos actes incívics i queixes per molèsties i sorolls per part dels veïns, que s’han mantingut tot i el decret que regula els horaris dels bars, que data del 28 d’abril. De fet, un dels dos establiments acumula, segons la Policia, fins a tres denúncies per no complir l’horari. I una altra, que es considera greu, per no deixar-hi entrar a la policial. 

Es tracta d’un tipus d’escorcolls, segons fonts de Mossos d’Esquadra, que són molt habituals per evitar que determinades zones es converteixin en zones de conflicte. Alhora l’operació, segons les mateixes fonts, deriva de les conclusions de la Junta de Seguretat Local del passat 11 de maig quan es van analitzar els aldarulls de la matinada del 6 de maig a la plaça i a casa l’alcaldessa Mercè Serratacó. Mossos d’Esquadra ha fet, a més, en les últimes dues setmanes un porta a porta amb l’objectiu de constatar les queixes i els punts de vista tant de veïns com de comerciants del carrer Tomàs Vila i dels carrers més propers a la plaça. De més d’un centenar de contactes una tercera part confirmen la visió policial i lamenten els sorolls i actituds incíviques com la brutícia o les pixades a la porta. 

En el dispositiu també hi va participar la unitat canina que no va detectar substàncies estupefaents a cap dels dos locals, més enllà de les que tenia un client i que els Mossos van denunciar. Les sancions que s’han posat en aquest operatiu han de seguir ara els procediments administratius.

Els Mossos d’Esquadra també han fet públic que han identificat quatre persones, una de les quals és menor, pels aldarulls en la protesta contra el tancament dels bars i l’atac a casa l'alcaldessa, que va posar denúncia per aquests fets. Es tracta de tres persones amb domicili a Sant Feliu i una quarta domiciliada a l’Hospitalet de Llobregat. Tot i que el seu grau de participació en els fets és divers, se’ls atribueixen delictes de desordres públics i o danys. A dos d’ells, se’ls atribueix l’atac a casa l’alcaldessa Mercè Serratacó. La identificació ha estat possible gràcies a la investigació policial i a les imatges enregistrades per diverses persones. La informació ja ha estat traslladada al jutjat de Granollers que porta el cas.