Demesenllà

Espai dedicat bàsicament a les músiques d'arrels tradicionals d'arreu del món, però que també dóna cabuda als clàssics d'altres estils, com el rock, el jazz, el blues, el new age, les músiques mestisses, etc.

Demesenllà és un espai dedicat bàsicament a les músiques d'arrels tradicionals d'arreu del món, però que també dona cabuda als clàssics d'altres estils, com el rock, el jazz, el blues, el new age, les músiques mestisses, etc. Un aparador musical que vol mostrar tots aquells ritmes i melodies que no acostumen a sonar en la majoria de mitjans. Molta música d'alta qualitat, informació i opinió, presentació d'àlbums i descoberta d'artistes d'arreu del planeta, agenda i crítiques de concerts, entrevistes amb artistes de primera fila, notícies i moltes coses més. Un programa ideal per gaudir de les músiques aparentment minoritàries i per desconnectar durant dues hores dels maldecaps de la vida quotidiana. Música de més enllà de les fronteres, de més enllà de les modes temporals, de més enllà de la pura espiral consumista.

El programa s'estructura habitualment amb la presentació detallada d'un àlbum, amb informació i opinió al respecte i, a vegades, amb una entrevista amb l'artista en qüestió. Cada setmana s'anuncien els concerts propers que ens semblen més interessants i s'ofereixen notícies diverses relacionades amb les músiques que estan en la línia temàtica del programa.

Producció: 

33 revolucions

Música dels 50, 60 i 70. Un programa de La Nova Ràdio realitzat per David Barceló.

Octubre de 1982. Veu la llum al Japó el primer àlbum publicat en format CD, el ’52nd Street’ de Billy Joel. Aquest, i el naixement del vinil el 1948, seran els únics límits que ens marcarem per tal de gaudir de tota la música que girava als plats dels toca-discs els anys 50, 60 i 70, en un viatge sense retorn…

"33 revolucions" és un programa de La Nova Ràdio realitzat per David Barceló.

Producció: 

La moixiganga

Programa dirigit i presentat per Moisès Bruch, des de ràdio Sant Quirze. Trobareu jocs de falda, contes, tradicions de Catalunya, bon humor i podreu escoltar les nostres cançons.

Producció: 

Mossegalapoma

El teu podcast de tecnologia, cultura i ciència en català

Programa degà de tecnologia en català.

Producció: 
Spotify

Ball matinal

Ball matinal és un programa que setmanalment acosta el món del ball als oients de Ràdio Santpedor. Josep Maria Pla dirigeix i presenta el programa, en el que ofereix una selecció musical de ball i concert amb les orquestres, conjunts i solistes de Catalunya i amb un seguiment especial dels músics de ball del Bages. I també les seccions ‘On anem a ballar‘: agenda de balls del cap de setmana i ‘Temps de singles‘: un repàs dels èxits més intimistes que ja són història.

Producció: 

Ni un moment de glòria

amb Teresa Berengueras i Rafa Esteve-Casanova

Des de Ni un moment de glòria volem fer arribar a les cases del nostre poble i a tot el món les nostres notícies amb ironia i les entrevistes amb personatges de diversos àmbits dels Països Catalans, des de la cultura a la gastronomia, tot passant també per la política. Tot això amanit amb música de tots els temps.

Enacast
Producció: 

Llegim Okè?

amb Pilar Gili

Llegim OKè? és un programa que tracta sobre llibres, lectures i temes relacionats amb el plaer de llegir.

És un programa cultural, divulgatiu i participatiu que té el propòsit d’encomanar la passió per la lectura i donar veu als vilatans i altres protagonistes i promotors del món literari.
Tractem sobre temes relacionats amb totes les facetes del món del llibre, mantenint entrevistes amb escriptors, traductors, editors, il·lustradors, llibreters, bibliotecaris, etc., i també donem veu als lectors.

De manera esporàdica fem petits reportatges i entrevistes sobre esdeveniments relacionats amb la literatura (premis, fires, etc.).

A més, convençuts de la necessitat de mantenir viva la llengua catalana, el programa dedica una píndola setmanal al foment de la llengua.

Seccions amb periodicitat setmanal: “L’entrevista: l’obra i el seu autor” i “El nom de cada cosa”.

Seccions periòdiques: “Del paper a la pantalla”, “Avui poesia”, “Recomanacions literàries dels nostres oients”, “Les nostres bibliotecàries recomanen” i “Miscel·lània literària”.

Enacast
Producció: 
Spotify

Domini màgic

Un podcast literari d'Ana Ballbona

Domini màgic és un pòdcast de converses literàries amb diferents escriptors i escriptores de la literatura catalana, conduït per Anna Ballbona i produït per Tramoia i Ràdio Granollers.

Cada quinze dies un nou convidat proposa recomanacions musicals i literàries a partir de les quals xerrar de la seva obra, el seu univers creatiu, les seves influències i moltes coses més.

Producció: 

Fes ta festa

La cultura popular a la ràdio i a internet

Programa degà de Catalunya sobre cultura popular.

 

Producció: