01/11/2022

Nou persones han estat detingudes i quatre han patit ferides per arma blanca en una baralla que s’ha produït aquesta matinada al barri de Santo Domingo de Sant Feliu de Codines. Els fets, segons han relatat diversos veïns a Ona Codinenca, han passat cap a quarts de sis del matí entre els carrers Sant Jordi i Ildefons Cerdà i hi han participat més una desena de joves. El cap de la Policia Local de Sant Feliu de Codines, Carmelo Garrido, explica que no se sap el motiu que ha desencadenat la baralla, però que s’han produït quan els joves han sortit d’una festa en una casa particular. Els detinguts han estat traslladats a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Granollers acusats dels delictes de baralla tumultuària i lesions, de moment, s’han obert diligències i estan a l’espera de passar a disposició judicial. Es tracta de joves d’entre 18 i 25 anys, però sí que hi ha un menor d’edat. La meitat d’ells, segons l’alcaldessa Mercè Serratacó, tenen domicili a Sant Feliu i la resta, a altres municipis veïns. En declaracions a Ona Codinenca l’alcaldessa explica que” dels 9 detinguts 4 són del poble i que s'han fet servir ganivets, pedres i esmenta la presència de drogues en el context de la baralla” i que “de moment el motiu de la baralla és desconegut.

Restes de sang a conseqüència de la baralla d'aquesta matinada (Foto cedida)

Entre les persones ferides n’hi ha tres que tenen talls (a l’esquena, a la cama i a la mà) i la resta, contusions, però, segons Mossos d’Esquadra, no es tem per la vida de ningú. Fonts de Mossos d’Esquadra han explicat a Ona Codinenca que en el moment de la detenció també s’han comissat 4 navalles i un pal. El cap de la policia local confirma que també s’han trobat algunes bosses amb petites quantitats d’haixix i un telèfon mòbil.

Veïns de la zona es trobaven aquest matí netejant les restes de sang visibles davant els seus portals i al carrer. Alguns d’ells han explicat que han presenciat la baralla i que els joves duien navalles i pals. 

La patrulla de la Policia Local de Sant Feliu ha rebut l’avís a les 6 del matí, coincidint amb el canvi de guàrdia, per això s’hi ha sumat l’agent de matí. A més han comptat amb el reforç de dues patrulles de Mossos d’Esquadra, dues de la Policia Local de Bigues i Riells i una de la Policia Local de Lliçà d’Amunt. 

Recupereu la crònica de la Gemma Permanyer a continuació: