El jutge decreta lliberat amb càrrecs per als nou detinguts per la baralla de la matinada de Tots Sants a Sant Feliu

03/11/2022

Els nou detinguts per la baralla de la matinada de Tots Sants a Sant Feliu de Codines han sortit amb llibertat amb càrrecs per baralla tumultuària i lesions aquest dimecres a la tarda. Els joves, que eren a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Granollers des de la seva detenció prop de les set del matí del dia 1 de novembre, van passar a disposició judicial aquest dimecres al migdia al jutjat de Granollers. El jutge ha decretat la llibertat amb càrrecs per tots nou i es troben ara a l'espera de la data de judici.

La baralla es va produir la matinada de Tots Sants als carrers Sant Jordi i Ildefons Sardà, del barri de Santo Domingo i, a banda dels nou detinguts, va tenir un balanç de quatre persones ferides per arma blanca. A hores d'ara, el motiu de la baralla encara es desconeix i és un dels elements que està investigant la Policia Local. Diversos veïns de la zona van explicar a Ona Codinenca que els fets van passar cap a quarts de sis del matí i que hi van participar, com a mínim, una desena de jove. El cap de la Policia Local de Sant Feliu de Codines, Carmelo Garrido, explica que no se sap el motiu que ha desencadenat la baralla, però que s’han produït quan els joves han sortit d’una festa en una casa particular. Els joves que van ser detinguts tenen entre 18 i 25 anys i també hi ha un menor d’edat. La meitat d’ells, segons l’alcaldessa Mercè Serratacó, tenen domicili a Sant Feliu i la resta, a altres municipis veïns.

Cap dels ferits va requerir hospitalització. Un d'ells tenia fortes contusions i els altres tres talls (a l'esquena, a la cama i a la mà). El mateix dia dels fets, fonts de Mossos d’Esquadra van explicar a Ona Codinenca que en el moment de la detenció també s’han comissat 4 navalles i un pal. El cap de la policia local confirma que també es van trobar algunes bosses amb petites quantitats d’haixix i un telèfon mòbil.

Les restes de sang eren visibles, el dia 1 al matí, en diversos punts dels carrers on hi va haver la baralla. De fet, a les deu del matí alguns veïns netejaven la sang de davant els seus portals i del carrer. Alguns d’ells van explicar a aquesta emissora que van presenciar la baralla i que els joves duien navalles i pals. 

La patrulla de la Policia Local de Sant Feliu va rebut l’avís a les 6 del matí, en coincidir amb el canvi de guàrdia, als agents de la nit s’hi va poder sumar l’agent de matí. A més van tenir el reforç de dues patrulles de Mossos d’Esquadra, dues de la Policia Local de Bigues i Riells i una de la Policia Local de Lliçà d’Amunt. 

Podeu escoltar l'actualització a l'Eix 59 d'aquest dimecres, fent clic aquí.