Ramon Gener, un gran de la música, entrevistat al Tal Com Raja

Ramon Gener, imatge extreta de la seva pàgina web (https://www.ramongener.com

09/06/2024

Dijous passat, 6 de juny, Ramon Gener ens va explicar la seva trajectòria personal. Un plaer haver tingut l’oportunitat d’escoltar i conversar directament amb un gran de la música. 

Ramon Gener és una figura clau en la promoció de la música i la cultura, un pont entre el món de l'òpera i el públic general. Amb la seva passió, coneixement i habilitat per comunicar, ha aconseguit desmitificar la música clàssica i fer-la accessible a tothom. La seva contribució a la divulgació cultural és inestimable, i la seva feina continua inspirant noves generacions a descobrir la bellesa i la profunditat de la música. Gener ha demostrat una habilitat única per transmetre la seva passió per la música a través de diferents mitjans, incloent-hi la televisió, els llibres i les conferències.

El seu treball a programes de televisió com "Òpera en texans", "This is Opera" i "This is Art" ha trencat barreres i ha obert les portes de la música clàssica a moltes persones que abans la veien com a inabastable o elitista. La seva manera desenfadada i entusiasta de comunicar ha estat clau per aconseguir aquest èxit, convertint-lo en una figura estimada i respectada en el món de la divulgació cultural. 

“Hi ha un cert talent que es té o no es té; no s’estudia. Alguna cosa de més, intangible que no és adquirible per voluntat pròpia. Aquesta cosa és la que et diferencia dels altres, és un plus; un extra.” 

“No m’he sentit mai com a divulgador, jo surto i explico les meves coses. Tinc una fal·lera per les coses que m’agraden, que són transcendents i que em semblen importants. I intento compartir-les de la millor manera possible ja sigui fent televisió, radio, conferències, classes, concerts o inclús, escrivint un llibre.”

En definitiva, Ramon Gener és un divulgador que et fa estimar i entendre la música com ningú.

Recupereu l’entrevista sencera aquí: