Junts guanya les eleccions europees a Sant Feliu amb un 30% de suports i el PSC és la segona força

Una de les meses moments abans de l'escrutini  /  G. Permanyer

09/06/2024

Junts ha guanyat les eleccions europees a Sant Feliu amb un 30% de suports i 540 vots, la formació, però, ha registrat una davallada d’un 10% respecte les europees de 2019 quan va tenir un 40% dels vots. La segona formació al municipi ha estat el PSC amb 394 vots, un 22% dels vots que suposa un 10% més dels suports que va tenir fa cinc anys. Esquerra ha estat la tercera força local amb 377 vots i un 21% de suports, un 9% menys que fa quatre anys. El Partit Popular es situa com a quarta força, amb 130 vots i un 7,3% de suports i creix un 4’5% respecte les eleccions a l’eurocambra de 2019.

 L’abstenció ha estat protagonista en aquestes eleccions en les que només ha votat un 36’7% del cens:  de les 4.943 persones que tenien dret a vot en aquestes eleccions, un total de 1.806 l’han exercit. Això suposa una baixada de la participació d’un 28% respecte les eleccions europees de fa 5 anys quan la participació va ser d’un 64’64%, que va coincidir amb les eleccions municipals. 

Escolteu aquí una primera valoració de Roc Badiella, de Junts:

Escolteu aquí una primera valoració de Laia Jordana, del PSC:

Escolteu aquí una primera valoració de Dani Fonoll, president local d'Esquerra:

La baixa participació ha fet que l’escrutini hagi estat ràpid i poc després de les nou del vespre ja havia acabat. Els resultats, però, no es poden fer públics fins les 23 hores fins que es tanquin els col·legis italians. 

La jornada s’ha viscut amb total tranquil·litat i amb molt poques anècdotes. Aquestes, però, seran segurament les darreres eleccions amb Joan Vilanova com a Jutge de Pau de Sant Feliu ja que deixarà el càrrec per jubilació aviat. El Jutge de Pau és qui fa arribar les actes de totes les meses a la Junta Electoral Provincial un cop s’acaba l’escrutini.

Notícies relacionades

El col·legi electoral de Sant Feliu està situat al centre cívic / Foto: Gemma Permanyer

07/06/2024
Quins missatges tenen els partits de Sant Feliu per a les eleccions europees de diumenge?

La situació de les meses va canviar per mitigar la calor / Foto: Angel Falqués

25/07/2023
El PSC, primera força les eleccions al congrés a Sant Feliu amb un 26% dels vots