Sant Miquel del Fai obrirà a la tardor, i no al maig com estava previst

11/04/2024

L’espai natural de Sant Miquel del Fai, no obrirà fins a la tardor, i no al mes de maig, tal com estava previst inicialment. El parc es troba tancat des del passat 9 de maig, quan, arran dels forts aiguats que van caure a la zona, després d’una intensa sequera, van provocar el despreniment d’algunes pedres i d’una roca de grans dimensions de les cingleres.

La prolongació d’aquest tancament s’ha fet pública aquest dimecres, després d’una de les reunions de la comissió de seguiment de Sant Miquel integrada pel seu director, Lluís Martínez, els alcaldes de Sant Feliu, Bigues i Riells i Sant Quirze Safaja, tècnics, i el diputat d’espais naturals de la Diputació Xesco Gommar. El principal motiu per allargar aquest tancament, com a mínim mig any més, és que després de revisar els desperfectes provocats per les pluges, els experts han elaborat un informe on es reflecteix la necessitat de tancar al públic i revisar de nou totes les parets verticals de l’espai. En concret, es procedirà a l’esbrossada, sanejament i purga de la zona, així com la consolidació del coronament del talús i reforçament de la capçalera.

Una de les accions que es farà durant aquests mesos de tancament, a banda de les obres de reforç, és el de planificar les inversions que s’hauran de fer en els anys vinents. Un dels principals objectius de cara a la futura reobertura de l’espai, és el de poder obrir tots els dies de la setmana, i poder acollir visites dels centres escolars, instituts i altres col·lectius que vulguin visitar-lo, aquesta és una de les demandes que s’ha fet des de l’inici per part dels alcaldes dels tres municipis. Cal mencionar que alguns factors com ara l’entrada en fase 3 del Pla alfa de risc d’incendi, poden influir en el temps previst per dur a terme aquests treballs. El pressupost estimat de les actuacions d’emergència previstes és de 250.000 euros, i inclou l’execució de les obres, la direcció d’obra, la coordinació de seguretat i salut, i altres treballs que siguin necessaris.

Escolteu la notícia sencera aquí:

Anar al pòdcast

Notícies relacionades

Foto: Roger Rams

15/03/2024
Sant Miquel del Fai tanca les seves portes fins al mes de maig, com a mínim