Gairebé 14.000 persones podran votar a Caldes, 7.800 a Bigues i Riells i 138 a Gallifa

09/05/2024

Caldes de Montbui un total de 13.723 persones estan cridades a les urnes segons el cens electoral aquest 12 de maig.

Pel que fa els col·legis electorals, en el cas de Caldes n’hi haurà un total de 8 repartit en diverses zones del poble. El principal canvi de Caldes és que, a diferència de les eleccions del juliol passat, el pavelló del Bugarai no serà un col·legi electoral i els veïns del barri i de les urbanitzacions ho tornaran a fer als espais on ho havien fet en comicis anteriors: l'escola bressol la Lluna, l'escola bressol Gegant del Pi i el centre d'iniciatives empresarials Caldes Empren. La resta de col·legis de Caldes són: l’Ajuntament, la Biblioteca, Les Cases dels Mestres, l’Institut Manolo Hugué i el Centre Cívic. En total en aquests 8 col·legis hi haurà una vintena de meses. Si ens fixem en la participació en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya celebrades l’any 2021 va ser del 55.6%. 

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya 2021 a Caldes de Montbui
Resultats de les eleccions al Parlament del 2021 a Caldes de Montbui

Els resultats van deixar el següent panorama: el partit guanyador va ser ERC, amb un 25% dels vots ,en segon lloc va quedar Junts per Catalunya a molt poca distància dels republicans, ja que van aconseguir treure un 23'8% de vots. El PSC va ser la tercera força amb un 18'7% de vots a la vila termal. A força distància hi trobem la CUP que va resultar quarta força més votada amb un 9'2% de vots. Pel que fa la resta de partits, VOX, Podem, Ciutadans el PdeCat i el PP van aglutinar menys del 10% de vots.

 

 

Un panorama similar a Bigues i Riells del Fai

Encara al Vallès Oriental, a Bigues i Riells del Fai 7.808 persones podran exercir el seu dret a vot aquest proper diumenge. De col·legis electorals n’hi haurà dos: un al Centre Cívic de Riells del Fai amb una única mesa, i un segon col·legi al Centre Cívic el Rieral de Bigues, en aquest cas amb 11 meses, ja que és el lloc on vota el gran gruix de població.

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya 2021 a Bigues i Riells del Fai
Resultats de les eleccions al Parlament del 2021 a Bigues i Riells

SI tirem la mirada enrere i ens fixem en els darrers comicis al Parlament, el panorama a Bigues i Riells va ser similar al de Caldes pel que fa els resultats. En aquest cas, la participació va ser del 50'37%. Pel que fa els partits la força més votada també va ser ERC amb un 28'3% de vots, seguida de Junts per Catalunya que va aglutinar el 21.6% de paperetes. El PSC, igual que a Sant Feliu i a Caldes també va ser tercera força amb el 17'3% de vots. Aquestes tres formacions van ser les tres que van encapçalar les darreres eleccions a Bigues i Riells, ja que en quarta posició hi va quedar VOX que va aconseguir el 7'2% de vots, el mateix percentatge que la CUP. Els Comuns i Ciutadans també van treure un resultat pràcticament calcat en aquest punt del Vallès amb un 5'9 i 5'8% de vots respectivament. A la cua hi trobem el PP que va treure un 2'8% de vots i el PDCAT que en va aconseguir l’1'8%.

 

 

 

Clara victòria de Junts el 2021 a Gallifa

Fem també un cop d’ull a quina és la situació a Gallifa, al Vallès Occidental, on 138 persones són les que conformen el cens al municipi més petit d’aquesta comarca. En aquest cas l’únic col·legi electoral del poble tindrà només una mesa i s’ubicarà l’Ajuntament.

Resultats de les eleccions al Parlament del 2021 a Gallifa

Pel que fa la participació en les darreres eleccions al Parlament, van tenir un 77'5% de participació, i Junts per Catalunya va guanyar amb una àmplia majoria, aglutinant el 42% dels vots. En segon lloc hi va quedar ERC amb un 15'3%, i en tercer lloc el PDeCat. PSC, CUP i els Comuns van treure un 8% dels vots a Gallifa.

 

 

 

Notícies relacionades

09/05/2024
11.111 veïns del Moianès tenen dret a vot aquest 12M
09/05/2024
Un total de 4.920 electors estan cridats a les urnes a Sant Feliu