L'operatiu es va fer a la una de la matinada / Foto: Ona Codinenca

08/08/2020

Uns 50 efectius de Mossos d’Esquadra han desplegat el dispositiu CIM aquest dissabte a la matinada a Sant Feliu de Codines per combatre l’incivisme i el consum de droga. S’han fet 96 identificacions i aixecat 3 actes administratives per tinença d’estupefaents. 

L’actuació s’ha fet al voltant de la una de la matinada al carrer Tomàs Vila ha comptat amb una cinquantena d’efectius entre agents de Mossos d’Esquadra de les comissaries de Caldes de Montbui i Granollers, a més, d’agents Arro, efectius de la unitat canina i la policia administrativa del cos català amb el suport de la Policia Local.

L’operació s’ha fet a l’espai públic i en dos locals de la població: el resultat ha estat de 96 persones identificades. També s’han aixecat 3 actes per tinença de substàncies estupefaents a interior de local i una altra acta per tinença d’arma blanca prohibida. 

L’objectiu del dispositiu, segons ha explicat l’oficina del portaveu de Mossos d’Esquadra a Ona Codinenca, és combatre les molèsties per sorolls i incivisme que hi ha a les terrasses, a l’interior i als voltants de dos locals d’oci que hi ha al carrer Tomàs Vila. La intervenció s’ha aprofitat per observar si es complien les mesures de seguretat sanitària derivades de la Covid-19 com són l’ús de mascaretes, les distàncies i els grups de persones juntes. 

Fonts de Mossos d’Esquadra han explicat a aquesta emissora que l’operatiu és conseqüència d’haver detectat  molèsties veïnals i haver rebut informacions dient que, en aquesta zona, hi havia permissivitat a l’hora de consumir i vendre substàncies estupefaents. A més de conductes incíviques de gent jove i consum d’alcohol a la via pública per part de gent jove. La intervenció, segons els mossos, es fa en funció de la llei 4/2015  i el decret llei d’aquest any sobre la prevenció de contagis de la Covid-19. Alhora, segons Mossos, s’han aprofitat l’actuació per comprovar que els locals tinguessin en regla les llicències administratives, assegurances, sortides d’emergència i condicions de salubritat de locals. 

Segones l’oficina del portaveu de Mossos, el cos està satisfet amb el funcionament de l’operatiu que, segons apunten, ofereix percepció de seguretat als veïns i acabar amb la sensació d’impunitat per part dels infractors. 

Fa unes setmanes, l’ajuntament ja va limitar l’horari d’aparcament del pàrquing de Can Comas, prohibint-hi estacionar a partir de dos quarts d’una de la nit per evitar aglomeracions de persones en aquesta zona.