Sant Feliu registra 21 casos de Covid-19 entre els dies 20 i 26 d'agost

28/08/2020

El número casos de coronavirus confirmats a Sant Feliu de Codines ha augmentat significativament en els últims dies. El municipi ha registrat 21 positius de Covid-19 en els últims 8 dies, concretament entre els dies 20 i 26 d’agost, segons dades del Departament de Salut recollides per la Diputació de Barcelona.

Aquest dijous, a l'Eix-59, us informàvem de sis casos positius que s’havien detectat entre dijous 20 i dilluns 24 d’agost. Els nous casos, que fan pujar fins a 21 aquesta xifra, s’han conegut aquest divendres. Es tracta dels casos positius de dues dones, detectats el dia 25 d’agost i de 13 persones més (12 dones i un home) que han donat positiu el dia 25 d’agost. L’alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó, afirma avui divendres al migdia que la majoria dels casos coneguts aquest divendres són asimptomàtics.

Segons ha pogut saber Ona Codinenca, a banda d’algun cas aïllat, es tractaria sobretot de dos brots localitzats. Un d’ells sorgit d’una celebració i l’altre a la residència Agustí Santacruz, coneguda popularment com l’Hospital. La xifra de persones que han donat positiu pot augmentar en les hores vinents o bé els dies vinents, ja que s’estan fent PCR a les persones que han estat en contacte amb els positius.

Per tant, pot ser que al llarg d’aquest divendres a la tarda o dissabte es coneguin nous casos. El que no canvia, segons l’alcaldessa, són les recomanacions a la ciutadania per tal d’evitar la propagació del coronavirus: la rentada de mans constant, la distància física i l’ús de la mascareta en tots els entorns.

L’alcaldessa Mercè Serratacó, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, desaconsella del tot que es facin celebracions i trobades familiars. Pel que fa al control de les mesures pel que fa a l’ajuntament, l’alcaldessa afirma que s’han aixecat actes i s’han posat algunes sancions. A més, Serratacó afegeix que s’ha fet més control a les terrasses dels bars i s’ha aconseguit que estiguin molt més esponjades i es compleixin les mesures. L’alcaldessa, però, lamenta que encara hi hagi molta botellada i demana responsabilitat als joves i a les seves famílies.

Escolteu en el següent enllaç el butlletí Eix 59 d'aquest divendres amb les declaracions de l'alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó