Una festa major d'hivern adaptada a la pandèmia

El tractor de Can Baió reclama el final del la pandèmia / G.Permanyer

21/01/2022

La tradició mana que el 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, és festa major d’hivern a Sant Feliu de Codines. Després d’un any de parèntesi obligat per la pandèmia, el poble ha tornat a viure aquesta festa tan genuïna però d’una manera diferent. Les restriccions per frenar la sisena onada de la Covid-19 han fet que no s’hagin pogut fer tots els actes de la festa. Ha faltat el tradicional inici del dia amb les tres trabucades i la torrada amb all i barreja feta a la foguera de la plaça, però s’han pogut fer els tres tombs i la dansa. La benedicció dels animals, carros i tractors s’ha fet, com sempre, a la plaça Josep Umbert, però els Tres Tombs no han recorregut el poble fins a arribar a casa els administradors sinó que han fet tres voltes ben cèntriques. Tampoc s’han pogut repartir la coca, les figues i el vi bo.

Tot i que la incidència de la pandèmia és notable a Sant Feliu, d’adaptació de la festa ha tingut força seguiment i centenars de persones han sortit al carrer. La ballada de la dansa ha tornat a ser un dels punts àlgids de la diada.

La jornada ha continuat amb el concert a càrrec de la Cobla Blanes. Per les restriccions d'aforament al centre cívic en lloc d’un sol passi se’n fan dos: un a les 6 de la tarda i l’altre a les 8 del vespre. El ball, això sí, ha quedat ajornat.

Podeu escoltar la crònica de la jornada que n'ha fet l'Eix 59 amb les opinions d'alguns protagonistes aquí

El "Va de sardanes" ha dedicat un programa als balladors de la dansa d'aquest any. També el podeu recuperar fent clic aquí

La dansa ha tornat a la plaça després del parèntesi de l'any passat per la Covid / G.Permanyer